Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Ekonomichef till Stadsbyggnadsförvaltningen

Diarienr:
KSN-2022-02169
Arbetsplats:
Stab Ekonomi och Stadsbyggnadsförvaltningen
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med på en spännande utvecklingsresa med Stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala? Brinner du för samhällsutveckling, ekonomi och stadsbyggnad? Har du gedigen kunskap i ekonomi, ledarerfarenhet och erfarenhet av verksamhets-, budget och personalansvar? Då kan detta vara rollen för dig!

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här byggs mest i hela landet. Rollen som ekonomichef är placerad på Ekonomistaben med ansvar för den enhet som stöttar Stadsbyggnadsförvaltningen. Du får en nyckelroll i att utveckla ekonomifunktionen och driva komplexa processer och projekt. 

Läs gärna mer om Stadsbyggnadsförvaltningen här

Ditt uppdrag

Som ekonomichef leder du ekonomienheten som stöttar Stadsbyggnadsförvaltningen. Tillsammans med enhetens processledare/biträdande ekonomichef och gruppchefer driver ni verksamheten framåt och ger förutsättningar för ett professionellt och samordnat ekonomistöd till verksamheten. I rollen ingår en stor del rapportering till ekonomidirektören, stadsbyggnadsdirektören, kommunstyrelsen och nämnder.

Ekonomichefen har en viktig strategisk roll och deltar i lednings- och styrgruppsmöten där du föredrar ekonomiska frågor. Du ansvarar för mål, budget, prognos och uppföljning samt ekonomisk analys, statistik och nyckeltal. Vidare ingår exploateringsredovisning och investeringsplanering i rollen. En annan viktig uppgift är att säkerställa principer och rutiner för investeringstunga projekt, ansvara för projektredovisning och uppföljning. Du deltar i pågående arbete och projekt bland annat kring framtidens kollektivtrafik och stadsutveckling samt i utveckling av uppdrag kopplade till hållbarhetsanalyser. Som en naturlig del säkerställer du att vi följer styrdokument och koncernens redovisningsprinciper.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • leder ekonomienheten som stöttar stadsbyggnadsförvaltningen
 • chef till en processledare, tillika biträdande ekonomichef, samt tre gruppchefer
 • rapportering till ekonomidirektören, stadsbyggnadsdirektören, kommunstyrelsen, nämnder
 • delta i ledningsgrupps- och styrgruppsmöten, föredra ekonomiska frågor
 • mål, budget, prognos och uppföljning
 • ekonomisk analys, statistik, nyckeltal
 • exploateringsredovisning
 • investeringsplanering
 • projektredovisning och uppföljning
 • säkerställer projekten – principer och rutiner
 • driva komplexa processer och projekt
 • säkerställa att vi följer styrdokument och koncernens redovisningsprinciper

Vår arbetsplats finns i det nyrenoverade stadshuset mitt i centrala Uppsala med direkt närhet till centralstationen.

Din bakgrund

Vi söker dig med gedigna kunskaper inom ekonomi. Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi och flerårig chefserfarenhet med verksamhets-, budget och personalansvar. Vidare ser vi att du har erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnadsområdet från offentlig eller privat sektor.

Dina ledarerfarenheter har du förvärvat från tidigare anställningar och det är meriterande om du har erfarenhet av en liknande verksamhet. Kanske har du varit ekonomichef eller liknande, inom politiskt styrd verksamhet eller arbetat i offentlig sektor med ansvar för ekonomi. Eller så har du erfarenhet från infrastrukturområdet, fastighetsbolag eller konsultbolag. Har du dessutom erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete så är det en fördel.

Rollen är kommunikativ och det är viktigt att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Du har goda excelkunskaper och har du erfarenhet de system som vi arbetar med Unit4erp, Hypergene, fastighetssystemet LEB och Antura så är det meriterande. 

För att lyckas i rollen som ekonomichef söker vi dig som kan leda och navigera i komplexa sammanhang och i förändring och som drivs av att kontinuerligt utveckla verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv. Du har ett intresse av att arbeta i dialog med chefer och medarbetare i alla ekonomiska frågor. Detta ställer krav på att du har en välutvecklad analytisk förmåga och kan översätta strategiska målsättningar till operativ ledning och bryta ner och förmedla övergripande mål.

Du kan kommunicera ekonomiska budskap och processer på ett tydligt sätt och har lätt för att etablera och vidmakthålla goda samarbeten såväl inom som utanför vår organisation. Som ledare är du trygg och närvarande och bidrar till att skapa dialog och delaktighet. Du leder med engagemang, integritet och initiativkraft.

Upplysningar

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad Finance och rekryteringskonsult Kristina Rostedt. Har du frågor eller vill visa ditt intresse, kontakta gärna Kristina på 070-146 41 85 

Välkommen med din ansökan via Randstads hemsida: Ansök till Ekonomichef till Stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala (randstad.se)

Fackliga företrädare:
Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Ledarna 0200-87 11 11

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse