Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Arbetshandledare till aktivitet och upplevelse daglig verksamhet LSS

Diarienr:
OSN-2022-00385
Arbetsplats:
Daglig Verksamhet Aktivitet & Upplevelse
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med omsorg, service eller på annat sätt stöttat människor och är på jakt efter en ny utmaning? Vill du vara med och erbjuda våra deltagare en meningsfull sysselsättning? Hos oss på daglig verksamhet får du både ett roligt jobb och trevliga kollegor. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Daglig verksamhet är en sysselsättning enligt LSS för personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Inom området aktivitet och upplevelse har många deltagare stora funktionsvariationer och både psykiska och fysiska funktionsnedsättningar förekommer. Vissa deltagare har ett stort omvårdnadsbehov och behöver mycket stöd i den dagliga livsföringen. Vi erbjuder deltagare en meningsfull sysselsättning under dagtid med upplevelser och aktiviteter. Vi arbetar mycket med kommunikation.

Här kan du läsa mer om daglig verksamhet

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att ge individuellt stöd och service i enlighet med lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) till verksamhetens deltagare utifrån biståndsbeslut. Du kommer att arbeta med personer som har stora fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Du förväntas agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt beställning, genomförandeplan och styrdokument. Det ingår att arbeta med lågaffektivt bemötande, struktur, trygghet och delaktighet. Du ska verka för att deltagare kan leva ett så självständigt, aktivt och meningsfullt liv som möjligt utifrån den enskildes förutsättningar samt önskemål och behov.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat med omsorg, service eller på annat sätt stöttat människor. Har du pedagogisk utbildning, utbildning inom kommunikation, till exempel AKK, undersköterskeutbildning eller examen från barn och fritidsprogrammet ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av liknande arbete eller av arbete med utmanande beteende. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt god datorvana. Arbetet kräver att du har B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper inom teckenspråk, lågaffektivt bemötande, bildstöd eller annat kommunikationshjälpmedel, till exempel Pecs, Tassel eller Tecken som stöd.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Jobbet passar dig som är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Sist men inte minst samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Ludvig Bäckström, verksamhetschef, 018-727 54 19.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet