Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Hållbarhetssamordnare till upphandlingsavdelningen - Uppsala kommun

Diarienr:
KSN-2022-02126
Arbetsplats:
Upphandlingsavdelningen
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är det dags för dig att ta dig an en ny utmaning? Vill du arbeta i en ambitiös, strategisk och dynamisk organisation? Vill du driva samhällsutvecklingen i en mer hållbar riktning och bidra till uppfyllnad av Agenda 2030-målen? Skicka din ansökan till oss! 

Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt och affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk och social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på Avdelning Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av cirka 70 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för inköp och enheten för logistik.

Upphandlingsavdelningen stöttar även de kommunala bolagen. Denna tjänst är placerad på enheten för inköp. 

Här kan du läsa mer om vår verksamhet

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att upphandling är ett av de viktigaste strategiska verktygen för att nå Agenda2030-målen. Som hållbarhetssamordnare på upphandlingsavdelningen får du en nyckelroll i att stötta och utveckla Uppsala kommuns arbete med hållbar upphandling.

Uppsala kommun har ambitiösa mål inom miljö- och klimatområdet och i samband med att nya lagar och styrdokument träder i kraft behöver vi säkerställa att den offentliga upphandlingen bidrar till dessa mål I tjänsten kommer du ingå i ett team av experter som arbetar nära upphandlande verksamheterna med att driva arbetet med hållbar upphandling. Du kommer att genomföra omvärldsbevakning och delta i marknadsdialoger, ta fram och följa upp hållbarhetskrav, utveckla stödmaterial och rutiner samt sprida kunskap om hållbar upphandling internt och externt. Tjänsten innebär även deltagande i kommunens övergripande hållbarhetsarbete genom deltagande i olika projekt, remissvar och utredningar.

I arbetet ingår att:

  • driva och utveckla Uppsala kommuns arbete inom hållbar upphandling
  • utveckla rutiner utifrån nya lagkrav och antagna styrdokument
  • tillsammans med beställare och upphandlare och referensgrupper ta fram hållbarhetskrav i prioriterade upphandlingar
  • stödja i anbudsutvärderingar
  • genomföra avtalsuppföljningar av hållbarhetskrav
  • stödja verksamheter och kommunala bolag i hållbarhetsfrågor och krav i samband med upphandlingar och inköp
  • delta i nätverk inom hållbar offentlig upphandling
  • informera och sprida kunskap både internt och externt
  • delta i och driva hållbarhetsprojekt.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant akademisk examen, gärna tvärvetenskaplig, erfarenhet av hållbarhetsfrågor samt kunskap om offentlig upphandling. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av hållbar offentlig upphandling – inom offentlig eller privat sektor och är van att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av att ta fram stödjande material, hålla föreläsningar och utbilda andra är meriterande. Det är även en fördel om du tidigare har arbetat med hållbarhetskrav inom fastighet och entreprenad. Därtill krävs det att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska språket.

Då arbetet innebär många kontakter är det viktigt med god samarbetsförmåga. Du tar egna initiativ och driver arbetet självständigt och har en vilja att ge god service. Vi värdesätter att du är flexibel och lösningsorienterad och har en förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Malin Klevebrand, enhetschef, 018-727 10 43
Helena Sköld Lövgren, avdelningschef, 018-727 21 24.

Fackliga företrädare:
SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Emligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet