Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Rektor till Opalen och Järlåsa förskolor

Diarienr:
UBN-2022-04712
Arbetsplats:
Utbildningsförvaltningen avdelning förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Nu söker Opalen och Järlåsa förskolor i Uppsala kommun en ny rektor. Har du erfarenhet av pedagogiskt lednings- eller utvecklingsarbete i förskolan, och har förmågan att skapa bra förutsättningar för en kreativ och lösningsinriktad miljö för både medarbetare och barn?
Då är du välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa mer om Opalens förskola
Här kan du läsa mer om Järlåsa förskola

Ditt uppdrag

Som rektor i förskolan leder du den pedagogiska verksamheten och har fullt ledningsansvar för medarbetare, ekonomi, barn och arbetsmiljöfrågor, samt driver förskolans systematiska kvalitetsarbete framåt. Du förväntas bjuda in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntra till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och lösningsfokus. Du skapar förutsättningar för en flexibel och hållbar organisation som stödjer medarbetare i förskolans uppdrag. Uppdraget innebär att du har många interna och externa kontakter med barn, föräldrar, medarbetare och andra intressenter.

I Uppsala kommun får du som rektor möjlighet att utvecklas i samarbete med andra rektorer inom förskolan. Du ingår i ett team av rektorer inom ett område som leds av en områdeschef, där ni tillsammans arbetar för att skapa förutsättningar för kollegialt lärande, bl.a. genom olika samarbeten i nätverk. Avdelning förskola har som prioriterade utvecklingsområden undervisning i förskola samt digitalisering för lärande.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av pedagogiskt arbete inom förskolan och har en högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Det är meriterande med pågående eller avslutad statlig rektorsutbildning och/eller avslutad rekryteringsutbildning för blivande skolledare.

Vi vill att du har erfarenhet som rektor (eller motsvarande) eller annat lednings- och utvecklingsarbete inom förskolan som är relevant för tjänsten, och det är meriterande om du i någon roll haft personalansvar. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att driva och leda systematiskt arbetsmiljöarbete och verksamhetsutveckling.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du också vara kunnig och uppdaterad på förskolans styrdokument, samt ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Som ledare tar du ansvar för ditt uppdrag och driver arbetet framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans, och har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information för att sedan agera därefter. Du är riktigt bra på att skapa, underhålla och utveckla goda relationer, samt är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Du skapar också förutsättningar för att testa nya idéer tillsammans med dina medarbetare, och kan också själv bidra med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som en kommun, ett Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i hela Uppsala kommun. Det är behoven som vägleder hur vi agerar och prioriterar för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans, välkomna nyskapande.

Här kan du se filmen om Uppsala kommuns värdegrund

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Åsa Chirinos  områdeschef, 018-727 22 01, eller Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 22 83 fr o m 15/8.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund: Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare: Anders Ekegärd, 018-727 00 91
Ledarna: ledarna@ledarna.se

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet