Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Projektansvarig förvaltningsprojekt, Skolfastigheter i Uppsala

Diarienr:
SFB-2022-00467
Arbetsplats:
Uppsala kommun Skolfastigheter AB
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas, då Uppsala växer och vi har ett viktigt uppdrag i att försörja kommunen med förskolor och skolor. Vi har en stor projektportfölj där vi under flera år framöver kommer bygga för omkring 1 mdkr per år.

Vill du arbeta hos en trygg och stabil arbetsgivare inom ett bolag som utvecklas, och där det du gör kommer vara till nytta för Uppsala kommuns barn och elever? Ta då chansen att bli vår nästa kollega! 

För att kunna axla vårt uppdrag på bästa sätt rekryterar vi nu flera nya projektansvariga. Som projektansvarig på Uppsala kommun Skolfastigheter AB utmanas du i ett övergripande uppdrag att självständigt planera, styra och leda förvaltningsprojekt. Bolagets förvaltningsprojekt innebär större renoveringar och ombyggnationer av både enklare, men även av mer komplicerade art. I affärsområde projekt erbjuder vi en stark gemenskap och ett inspirerande arbetsklimat tillsammans med ytterligare sju projektansvariga samt vår projektingenjör. 

Ditt uppdrag

Tjänstens övergripande ansvar är att självständigt planera och leda förvaltningsprojekt i enlighet med skolfastigheters processer och på ett sådant sätt att det bidrar till barn och ungas utveckling och välbefinnande.

För uppdraget ska du bland annat:

 • Självständigt leda, planera och styra dina tilldelade projekt för om- och tillbyggnationer av skolor och förskolor i projektets alla steg, från förstudie tillproduktion och avslut, enligt skolfastigheters processer.
 • Ha resultat- och budgetansvar för projekten genom hela projektprocessen i enlighet med bolagets process för förvaltning- och investeringsprojekt.
 • Aktivt arbeta med ekonomistyrning i projekten och löpande rapportera projektstatus till projektchef, projektcontroller och projektekonom.
 • Samverka med och leda externa konsulter i enlighet med bolagets process förförvaltnings- och investeringsprojekt.
 • Ansvara för och hantera risker och möjligheter i projekten.
 • Ansvara för att kvalitet, miljö och arbetsmiljö tillgodoses enligt gällande lagar och regler i projekten. samt att övriga gällande lagar och förordningar tillgodoses och följs i projekten.
 • Ansvara för att avropa tjänster via ramavtal samt, vid behov, medverka i att upphandla entreprenader enligt lou i projekten.
 • Samverka med och föra dialog med externa förvaltningar och myndigheter.
 • Medverka för utveckling av affärsområdets och skolfastigheters rutiner och processer.
 • Medverka i tvärfunktionella samarbeten inom bolaget.

Din bakgrund

För att vara framgångsrik i rollen som projektansvarig ser vi att du har:

 • eftergymnasial utbildning med fastighet, bygg eller teknisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevanta för tjänsten
 • erfarenhet av arbetsledande position inom byggbranschen
 • erfarenhet, intresse och kunskap inom området energi
 • förståelse för och förmåga att tillämpa affärsmässiga principer med fokus på projektets tid, ekonomi och kvalitet
 • B-körkort
 • behärska svenska i tal och skrift.
Vi ser det även som meriterande om du har:
 • grundläggande projektledar- och/eller ledarskapsutbildning
 • erfarenhet av att ha arbetat som byggprojektledare/projektansvarig där du självständigt ansvarat för projekt i sin helhet
 • erfarenhet av projekt som certifierats enligt miljöbyggnad och med arbeten gällande energiåtgärder i byggnader.
Som person är det viktigt att du är ansvarstagande och har god ledarskapsförmåga. Du är också driven och har ett strukturerat arbetssätt för att nå resultat och uppsatta mål. Du har en förmåga att prioritera och växla snabbt mellan olika typer av operativa frågor. Vi ser även att du är kommunikativ och skapar förtroendefulla relationer både internt och externt i olika typer av forum.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Linnea Holmström, 070 284 49 65.

Klicka här för att söka jobbet


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du på skolfastigheter.uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse