Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Områdeschef hemvård med intresse för strategi och organisation

Diarienr:
ALN-2022-00426
Arbetsplats:
Hemvård
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av strategiska frågor och av att leda chefer? Vill du vara med och utveckla äldreomsorgen hos en av landets största utförare av vård och omsorg. Vi erbjuder dig att arbeta med satsningar på hög kompetens, systematisk utveckling och innovation. 

Med fokus på högkvalitativ omsorg har vi startat arbetet med att chefstäta våra verksamheter för att minska antal medarbetare per chef. Utökningen innebär att hemvården delas in i två områden och vi rekryterar därför en kollega - är det du?

Vi ger dig som chef goda förutsättningar att lyckas i ditt uppdrag! Till din hjälp i arbetet finns kompetenta kollegor och stabsfunktioner. Här arbetar vi tillsammans, välkomnar nyskapande och gör skillnad för många Uppsalabor och deras anhöriga. 

Läs mer och möt dina nya kollegor här.

Ditt uppdrag

Som en av två områdeschefer inom hemvård har du det övergripande ansvaret för ett flertal verksamheter. Du leder arbetet inom ditt område genom verksamhetscheferna som du samordnar, stöttar och coachar i sina chefsuppdrag. Du har ett nära samarbete med din områdeschefskollega.

Tillsammans med förvaltningens övriga funktioner ansvarar du för att säkerställa en långsiktigt god verksamhet och ekonomi. Du bidrar till innovativa arbetssätt och välfärdsteknologi i syfte att vara en attraktiv arbetsgivare och ständigt förbättra kvaliteten inom verksamheten.

Du ingår i ledningsgrupp tillsammans med andra områdeschefer och samverkar med andra avdelningar inom förvaltningen för att bidra till helheten. Kommunledningskontorets stab tillhandahåller specialiststöd inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT till alla kommunens chefer. Dessutom erbjuds löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig med flerårig chefserfarenhet, gärna inom vård och omsorg. Du har examen från en högskoleutbildning inom ett område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har kunskap om lagstiftningen inom området, en god förmåga att använda relevanta systemstöd samt goda kunskaper i svenska, både tal och skrift. 

Eventuell ledarskapsutbildning och/eller erfarenhet av att leda chefer är meriterande. 

Som person har du förmågan att tänka övergripande och se de långsiktiga konsekvenserna av olika beslut. Du är lugn och samlad och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vi uppskattar att du snarare ser möjligheter i förändringar än tvärtom. Vi söker en person med genuint intresse och förmåga att leda andra människor. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Rasmus Sundström, avdelningschef, tfn 018-727 85 88 eller Kajsa Angerdal, HR-specialist, 072-593 28 06. 

Fackliga företrädare:
SRR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Fysioterapeuterna Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter Therese Samuelsson, 018-727 66 49
Vision Karin Lundborg, 018-727 24 39 
Vårdförbundet Kristian Hjertén, 072-210 72 95
Ledarna 0200-87 11 11

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet