Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Projektadministratör

Diarienr:
GSN-2022-01729
Arbetsplats:
Enheten verksamhetsstöd inom avdelningen mark och exploatering
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av samhällsbyggnad och är en person som är bra på att samordna, strukturera och samarbeta? Då kan rollen som projektadministratör i vårt spännande samhällsbyggnadsprogram Uppsalapaketet var rätt jobb för dig!

Uppsalapaketet är ett avtal mellan Uppsala kommun, staten och region Uppsala som omfattar ytterligare två järnvägsspår mellan Uppsala och Stockholm, en ny tågstation vid Bergsbrunna, nya kollektivtrafikstråk och 33 0000 nya bostäder i de södra och sydöstra stadsdelarna. Inom Uppsala kommun arbetar många med Uppsalapaketet och det leds från stadsbyggnadsförvaltningens avdelning för mark och exploatering.

På avdelningen för mark- och exploatering får du kollegor som arbetar som projektledare, med strategiska markförvärv, markförvaltning, bygglogistikcenter och besökssamordning. Vi är ett härligt gäng som i god dialog och öppet arbetsklimat arbetar tillsammans för att nå våra mål. Vi arbetar projektbaserat och lägger stort fokus på verksamhets- och processutveckling, exempelvis Uppsalamodellen för markanvisningar. Hos oss får du stor möjlighet till personlig utveckling inom det område som intresserar just dig.

Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat. Vi har vår hemvist i kommunens nya stadshus som har stadens bästa pendlarläge precis intill resecentrum i Uppsala. Du har även möjlighet att arbeta delar av din arbetstid på distans.

Här kan du läsa mer om stadsbyggnadsförvaltningen

Ditt uppdrag

Som projektadministratör för Uppsalapaketet kommer du att befinna dig i händelsernas centrum i ett stort och viktigt samhällsbyggnadsprogram. I din roll har du många kontakter med framförallt övriga medarbetare i programmet och fungerar ofta som en länk mellan programledare och projektledare. I arbetet ingår att ta fram underlag, göra mötesbokningar och skriva protokoll och minnesanteckningar för exempelvis veckomöten, programstyrgrupp och politisk referensgrupp. Du kommer också att arbeta med att samla in kommande händelser till veckomöten, uppdatera den gemensamma milstolpelistan med regionen och Trafikverket och programmets interna loggbok. Du kommer även att vara ett viktigt stöd i att planera och följa upp programmets planering av verksamheten.

Därutöver kan andra uppgifter komma att ingå och som utifrån verksamhetens behov kan förändras över tid. Rollen innebär arbetsuppgifter av varierande svårighetsgrad, stort och smått, snabbt och långsiktigt, sådant som är lätt och återkommande men också sådant som är nytt och utmanande.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsstöd, kvalificerat administrativt arbete och/eller en koordinerande roll. Det är meriterande om du även har erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och vara bra på att skriftligt sammanfatta det viktiga från diskussioner och möten. Du har även god vana att arbeta i Office-paketet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i projektledningssystem såsom Antura Projects. 

Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och att du i många frågor själv kan avgöra vad som behöver mest fokus just nu samt kan avgöra när frågor behöver lyftas till programledaren. Vi ser också att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta enhetschef Marcus Wågström, 018-727 42 33

Fackliga företrädare:
Sampo Hinnemo, SACO, 018-727 40 58
Weronica Öhrt, Vision, 018-727 21 76

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet