Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Speciallärare yrkesutbildning

Diarienr:
AMN-2022-00198
Arbetsplats:
Vuxenutbildning
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning och av arbete med elever med skolsvårigheter? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som speciallärare till vuxenutbildningen. Välkommen med din ansökan!

Vuxenutbildningen på Utbildnings- och jobbcenter Boländerna är en kommunal vuxenutbildning belägen på Bolandsgatan 4 i Uppsala. Vi erbjuder vuxna möjligheten att studera allmänna ämnen på grundläggande och gymnasial nivå, yrkesutbildningar inom vård och omsorg, barn och fritid, trädgård, restaurang, läkemedelsoperatör, cykeltekniker, utbildning i svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna. Våra kurser bedrivs i form av närundervisning. Vi arbetar aktivt med att integrera digital teknik i undervisningen. Alla lärare har tillgång till egen laptop och skolan är välutrustad med smartboards i alla klassrum. Vi arbetar i lärplattformen Skooler och vårt lärarlag präglas av flexibilitet och samarbete och pedagogiska diskussioner.

Mer information om utbildnings- och jobbcenter hittar du här

Ditt uppdrag

Som projektanställd förväntas du vägleda elever, lärare och handledare i samband med arbetsplatsförlagt lärande, apl. En viktig uppgift är se till de anpassningar och stöd elever har rätt till efterföljs under apl-perioden, och se till att gynnsamma arbetssätt implementeras på apl-platser. Det är eftersträvansvärt att skapa goda och bestående relationer med handledare. Uppdraget syftar till att höja elevernas måluppfyllelse under apl. Projektet varar i 12 månader.

I arbetet ingår att vara med och utveckla samt förfina skolans arbete med att göra undervisningen tillgänglig för alla elever tillsammans med kunniga och erfarna medarbetare och skapa förutsättningar tillsammans med elevhälsans och skolans olika professioner för att nå vårt mål om att alla elever kan lyckas och känna sig lyckade. Det ingår även att arbeta aktivt med elever i behov av särskilt stöd, utföra kartläggningar och ge handledning genom att vara en kunnig och lyhörd rådgivare i pedagogiska frågor, ge förslag på lämpliga strategier, metoder samt material och verktyg i dialog med andra.

Du kommer tillsammans med rektor, speciallärare, kurator och studie-  och yrkesvägledare ingå i ett elevhälsoteam som jobbar med skolans elever i behov av stöd på yrkesutbildningarna inom kommunal vuxenutbildning.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation och erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd, elever med intellektuell funktionsnedsättning, autism och/eller andra funktionsvariationer. Tjänsten kräver god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och grundläggande IT kunskaper i Office 365. Kunskaper i att hantera digitala verktyg (IKT) och erfarenhet av arbete med neuropsykiatriska funktionsvariationer är också ett krav. Vidare är det en fördel om du har utbildning gällande neuropsykologiska funktionshinder eller erfarenhet av handledning av pedagoger. Vi ser gärna att du har kunskap inom goda lärmiljöer, specialpedagogik eller att du har kunskaper i aktuell forskning inom specialpedagogik. Sist men inte minst är det meriterande om du är förtrogenhet med olika digitala stödverktyg.

Som person är du analytisk och bra på att lösa komplexa frågor och problem. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar samtidigt som du ser helheten och frågor i ett större perspektiv. Vidare har du lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera till andra. Sist men inte minst har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Ramqvist, enhetsrektor, 073-095 67 40
Kristoffer Moteie, biträdande rektor, 076-695 92 99
Lovisa Hultgren, speciallärare, 076-719 48 15.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Nazli Zade, 018-727 32 22
Lärarnas Riksförbund, Petter Birgersson, 076-807 10 56.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 09 18.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Allmän visstidsanställning Omfattning: 100% Tillträde: Augusti 2022 och 1 år framåt Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet