Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Biträdande rektor med ansvar för elevhälsan på Liljeforsskolan

Diarienr:
UBN-2022-04226
Arbetsplats:
Utbildningsförvaltningen, avdelning grundskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en skolledare som drivs av utveckling? Då kan vi erbjuda ett spännande och varierande jobb som biträdande rektor med huvudansvaret att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete. 
Vi söker dig som vill vara med och driva Liljeforsskolans utvecklingsarbete framåt!

Liljeforsskolan är en F-5-skola med cirka 320 elever och en stark "vi känsla". Skolan ligger vid Gränbyfältet med närhet till ett stort grönområde och Regnbågsparken och 4H-gården. Det pedagogiska arbetet och värdegrundsarbetet går som en röd tråd genom hela verksamheten. Allas lika värde ligger till grund för allt vi gör. Alla elever ges förutsättningar att utveckla en god självkänsla och tro på sig själv och sin egen förmåga. Respekt för individuella olikheter och lyhördhet är viktigt i vår organisation.

Här kan du läsa mer om Liljeforsskolan

Ditt uppdrag

Arbetet som biträdande rektor innebär ett ledarskap nära elever och medarbetare.
Du kommer att ha ett operativt ansvar för årskurserna F-5 samt fritidshemmet. Arbetet innebär att du tillsammans med personalen arbetar med att utveckla undervisningen samt likvärdigheten på skolan och ett led i det arbetet är att ansvara för elevhälsoarbetet på Liljeforsskolan.

Du har huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete och arbetsprocessen inom skolans elevhälsoarbete, du ger stöd till verksamheten i fråga om elever med stora behov eller svåra situationer.
I tjänsten som biträdande rektor kommer du även att ansvara för och leda stödgruppen (trygghetsteam).

Du har ett nära samarbete med skolans vaktmästare samt ansvarar för kontakten med vår fastighetsägare. Du kommer därmed att leda en stor del av arbetsmiljöarbetet som rör våra lokaler.

I uppdraget ingår att stötta rektor i planeringen av det systematiska kvalitetsarbetet med verksamhetens utveckling i fokus. Tillsammans med rektor ansvarar du för att enheten arbetar utifrån skolans verksamhetsplan, styrdokument, följer upp, utvärderar och vidtar förbättringsåtgärder utifrån fattade beslut.

Du har personalansvar där du genomför medarbetar- samt lönesamtal samt deltar i rekryteringsprocesser.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som rektor eller biträdande rektor inom grundskolan eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete i elevhälsoteam, gärna i en ledande funktion. Du har högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Arbete inom kommunal skolverksamhet är meriterande. Du är van att arbeta utifrån styrdokument och skollagen. Påbörjad eller avslutad rektorsutbildning, ledarskapsutbildning och utbildning inom specialpedagogik är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda F-5/6 samt fritidshem. Erfarenhet av personalansvar är meriterande. 

Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan. 

Vi söker dig som har en god ledarskaps- och samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en trygg beslutsfattare och en tydlig relationsskapare. Vidare har du en hög förmåga till helhetssyn samt att självständigt driva arbete framåt genom struktur, planering och prioritering. Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare. 

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Silav Sjövall, rektor, 018-727 09 77 (tillgänglig fr om 3 augusti)

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet SkolledareAnders Ekegärd, 070-824 87 81
Sveriges skolledarförbund: Johanna Wallin, 018-727 63 21

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet