Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Planarkitekt

Diarienr:
GSN-2022-01607
Arbetsplats:
Planverksamheten
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med stadsutveckling i Uppsala, en av landets snabbast växande städer? Vi söker Sveriges bästa detaljplanerare att förstärka oss till vårt växande uppdrag.

Uppsalas ambitiösa arbete med samhällsövergripande satsningar och ett starkt fokus på hållbarhet har gjort att vi fått en rad olika utmärkelser. Uppsala utsågs till Sveriges bästa klimatstad 2020, och årets globala klimatstad 2018. Vi utsågs också till Sveriges bästa cykelstad för tredje året i rad. Uppsala har även utsetts till årets tillväxtkommun och den bästa stadskommunen att leva och bo i – för femte året i rad.

Uppsala har stora planer på gång! Uppsalapaketet är en överenskommelse mellan Uppsala kommun, regionen och staten, som bland annat omfattar stor stadsutveckling i Uppsalas södra stadsdelar och utbyggnad av kapacitetsstark kollektivtrafik. I Bergsbrunna planerar vi en ny stadsdel vid den nya järnvägsstationen som tillkommer när järnvägen mellan Uppsala och Stockholm byggs ut till fyra spår. Vi kommer också att planlägga stora områden för de två universiteten och fortsätta utvecklingen av den nya stadsdelen Ulleråker. Utanför Uppsalapaketet har vi ett expansivt näringsliv, med internationella läkemedelsföretag, och vi uppdaterar bland annat delar av industriområdet Boländerna till en kontors- och laboratoriestadsdel med innerstadskvaliteter. Även det stora verksamhetsområdet Uppsala Business Park står inför en spännande utveckling. Hos oss finns det plats för erfarna planarkitekter att utvecklas vidare!

Du kommer att arbeta på en av våra två planenheter tillsammans med andra kunniga arkitekter, samhällsplanerare och i nära samarbete med bland annat plantekniker och administratörer. Vi ingår i stadsbyggnadsförvaltningen som består av cirka 600 medarbetare. Förvaltningen arbetar i gränsöverskridande processer där du som planarkitekt har ett nära och väl utvecklat samarbete med bland annat enheter som arbetar med strategisk planering, anläggning samt mark och exploatering. Din arbetsplats finns i det nybyggda stadshuset med stadens bästa pendlarläge vid centralstationen i Uppsala. Läs gärna mer om oss här! Uppsala kommun – stadsplanering

Ditt uppdrag

Som planarkitekt är du ansvarig för detaljplaneprocessen. I detaljplaneprocessen arbetar du med övergripande visioner, idéer och behov. Med din gestaltande förmåga och goda kunskaper om lagstiftningen översätter, förbättrar och kanaliserar du detta till detaljplaner och bidrar till att skapa morgondagens hållbara samhälle där människor kan växa och trivas.

Arbetet med att ta fram detaljplaner innebär spännande och utmanande uppgifter som omfattar mycket samarbete och dialog både internt inom kommunen samt med externa parter. Du leder planeringsprojekt där du finner kreativa och funktionella lösningar i stadsbyggandet i samarbete med andra.

I uppdraget ingår skriftlig och muntlig kommunikation som till exempel samråd med sakägare, informationsmöten för allmänheten samt att föredra ärenden för politiker i kommunens nämnder. Du bidrar liksom våra övriga medarbetare till att utveckla arbetsprocesserna inom enheten och förvaltningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en utbildning inom stadsbyggnad och detaljplanering som till exempel planeringsarkitekt, landskapsarkitekt, arkitekt eller motsvarande. Vi söker dig som har erfarenhet eller står i början av ditt arbetsliv inom planering och vill utvecklas med oss. Du har kunskaper om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering. Kunskaper i Adobe-programmen, GIS, CAD-ritning och Geosecma Fysisk planering underlättar för att smidigt komma in i arbetet. Om du har erfarenhet av att presentera planer, projekt m.m. är det meriterande, liksom erfarenhet av att föredra ärenden för politiska nämnder.

Som person är du bra på att kommunicera i tal, skrift och bild. Du tar ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att nå resultat i samarbete med olika aktörer. Du utgår från helheten för att kunna se saker i ett större sammanhang och har en god analytisk förmåga, vilket innebär att du är duktig på att lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Det är också avgörande att du är bra på att samarbeta med fokus på lyhördhet och smidighet.

Upplysningar

Då vårt uppdrag expanderar kommer vi att ha ett löpande behov framåt! Det innebär att vi efter uppehåll i rekryteringen under v. 29-32 kommer att fortsätta annonsera och rekrytera under hösten.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetscheferna Johan Nilsson 018-727 45 49 eller Pernilla Hessling, 018-727 46 87. Har du frågor om rekryteringsprocessen välkommen att kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12. Skicka in din ansökan nu! vi intervjuar löpande.

Facklig företrädare: Sveriges arkitekter; Sofie Rosell, 018-727 47 85. SACO; Maria Persson, 018-727 24 24. Vision; Weronica Öhrt, 018-727 21 76.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet