Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Controller

Diarienr:
UKAF-2022-00117
Arbetsplats:
Uppsala kommun arenor och fastigheter AB
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Intresserad av att bygga upp, forma och utveckla controllerfunktionerna för ett nystartat bolag?

Uppsala arenor och fastigheter ett nytt bolag som befinner sig i en expansiv fas och vi står i startgroparna för att upprätta och kvalitetssäkra de stödjande och styrande processerna i bolaget!

Vi söker nu fyra controllers som tillsammans vill bli vårt nya team som bygger upp systematiska arbetssätt och utvecklar och förbättrar vårt stöd och uppföljning av de affärsdrivande enheterna inom bolaget. Teamet kommer att organisatoriskt tillhöra enheten för administration och affärstöd (A&A) med placering i Uppsala. Vi arbetar i aktivitetsbaserad miljö och erbjuder flexibla arbetstider med möjlighet att arbeta både på plats och på distans.

Ditt uppdrag

Som business controller ansvarar du för att följa upp och stödja våra affärsområden. Du arbetar nära bolagets chefer, medarbetare, ledning och samverkar med kommunen. Du arbetar även nära kollegor på enheten inom ekonomi och administration.

Teamet med controllers kommer tillsammans att arbeta bolagsövergripande inom ekonomicontrolling men kommer även att ha inriktningar mot fastighetsförvaltning, byggprojekt, verksamhet och teknisk drift/förvaltning. Controllern ansvarar för att stödja och följa upp sitt respektive område. Inom affärsområde byggprojekt ansvarar även controllern för att följa upp och stödja vår projektorganisation som driver ett stort antal byggprojekt inom Uppsala kommun med allt från mindre underhållsprojekt till större nybyggnationer. Utöver rollen att leda och samordna uppföljningsarbetet inom respektive inriktning, arbetar du med bokslut, budgetprocess, prognoser, rapporteringar samt utför analyser.

Som bolagsövergripande kvalitetscontroller har du stora möjligheter att utforma ett nyanserat och innovativt sätt att samordna och leda ett bolags kvalitetsprocesser!

Du kommer att samverka brett och ansvara för kvalitetsarbetet. I rollen kommer du med ett bolagsövergripande perspektiv driva vidare uppbyggnaden av kvalitetsarbetet för styrning och ledning. Du ansvarar för att formulera, samordna och styra processerna för framtagande och uppföljning av affärsplan, mål, internkontroll samt annan rapportering till ledningsgrupp, styrelse, moderbolag och kommunledning. I rollen förekommer mycket formulering i text, vilket ställer krav på att du är skicklig på att upprätta rapporter och styrdokument.

Din bakgrund

Gemensamma krav för båda controllerfunktionerna är flerårig erfarenhet som controller/ liknande befattning och som minimum en relevant eftergymnasial utbildning. Du måste också ha lätt att formulera dig i tal och skrift då du kommer att ha många kontaktytor inom och utanför organisationen. Vi förutsätter även att du är van vid digitala mötesformer och behärskar Officepaketet i allmänhet och Excel i synnerhet.

Det vi ser som en tillgång för respektive roll är:
Business controller 

 • relevant högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi eller byggnation samt kunskap om byggprocessen.
Erfarenhet av
 • fastighetsförvaltning eller annan tillgångsförvaltning
 • investeringar, projektuppföljning och projektekonomi från fastighets- eller byggverksamhet
 • restaurang, turism, besöksnäring, detaljhandel, arena management
Kvalitetscontroller 
 • relevant högskoleutbildning inom exempelvis samhällsvetenskap, statsvetenskap, ekonomi, beteendevetenskap.
Erfarenhet av
 • controllerarbete i nära samarbete med ledning och styrelse/nämnd
 • att leda och samordna upprättande av styrande dokument, verksamhetsuppföljning, beslutsunderlag och rapporter
 • att utveckla och implementera ledningssystem samt övergripande kvalitetsprocesser
 • att skriva rapporter och dokument såsom affärsplan, mål, internkontroll
Vi letar efter dig som
 • har ett eget driv och som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat
 • är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem
 • har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv
 • är bra på att strukturera, planera och prioritera, och vid behov omprioritera, i ditt arbete
 • har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap 
- och vi förutsätter att du har god förståelse för ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar
Vi läser ansökningar och intervjuar löpande under sommaren, så ansök gärna nu eller under din semester! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Fanny Rosling, 018-726 1378. Frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Britt Pedersen, 018-727 67 12.

Facklig företrädare: Vision, Helena Nordling, 018 727 0276.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till Uppsala kommun arenor och fastigheter AB. Vi är ett kommunägt bolag som bildades 1 september 2021 genom sammanslagning av flera bolag och förvaltningsenheter, och vi är verksamma inom fastighetsbranschen och besöksnäringen i Uppsala. Bolaget äger, förvaltar, bygger och utvecklar arenor och fastigheter i Uppsala stad och landsbygd. Vi skapar levande mötesplatser i en växande kommun och bidrar till att stärka bilden av Uppsala som en attraktiv kommun att besöka, leva och verka i. Vi bidrar aktivt i arbetet för ökad folkhälsa och utvecklar Uppsala som evenemangsplats. Några av våra välkända och välbesökta arenor och byggnader är exempelvis Fyrishov, Studenternas och Gränby sportfält samt Uppsala konsert och kongress och Stadshuset.

Hos oss finns kollegor i många olika yrkesgrupper med stor samlad kompetens. Tillsammans vill vi skapa en kreativ och stimulerande arbetsplats där vi gör skillnad för Uppsala kommuns invånare, våra idrottsföreningar och deras supportrar, våra hyresgäster och besökare till staden.

Mer information om vårt bolag hittar du på Uppsala arenor och fastigheter

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar provanställning 6 mån Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet