Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Skolpsykolog

Diarienr:
UBN-2022-03992
Arbetsplats:
Rosendals skola och Bergaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du legitimerad psykolog och vill arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom grundskolan? Vill du vara med och påverka och göra skillnad för barn och ungdomar?  

Rosendals skola är en växande skola. Nu har vi 180 elever i F-5 och året efter 210 elever i F-6. Om två år kommer vi att flytta in i en nybyggd skola som rymmer elever i två eller tre paralleller från F-9. Personalen har lätt att samarbeta och verksamheten är mycket elevnära. De är mycket flexibla och tar tag i problem som uppstår på en gång. Skolan är fullt funktionell för att vara en modulskola. Skolgården har fantastiska möjligheter till lek.

Bergaskolan är en F-6 skola med cirka 290 elever. Skolan ligger centralt i Uppsala med närhet till både kultur och natur. På Bergaskolan lägger vi stor vikt vid att eleverna ska vara delaktiga i sin egen inlärning och att de ska stimuleras och utvecklas på sin egen nivå. Alla medarbetare på skolan arbetar i enlighet med vår vision och vår värdegrund. Den gemensamma värdegrunden bygger på trygghet och omtanke och ansvar. Skolans elevhälsoteam arbetar verksamhetsnära och utgår från ett hälsofrämjande och förebyggande arbetssätt tillsammans med övrig personal på skolan.

Båda skolorna inleder arbete med IBIS och NPF-satsningen nästa läsår.

Rosendals skola (uppsala.se)

Bergaskolan (uppsala.se)

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att arbeta hälsofrämjande och förebyggande vid de två grundskolorna. Det ingår även att göra utvecklingsbedömningar och utredningar av enskilda elever och remittera vid behov till andra vårdgivare, göra utredningar med frågeställning intellektuell funktionsnedsättning eller utredningar inför remittering till annan vårdinstans vid misstanke om psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF), arbeta med bedömningar samt utredningar och behandling. På Bergaskolan ingår även en del kuratorsuppgifter.

Din bakgrund

Vi söker dig som har psykologlegitimation.
Har du även utbildning i positivt beteendestöd, konsultationsmetodik eller erfarenhet av arbete som psykolog eller skolpsykolog är detta meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar eller av psykologarbete med barn och unga, från till exempel BUP eller habiliteringen. Du behöver ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och det är en fördel om du har goda kunskaper i neuropsykologiska testmetoder.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller registreringen av din ansökan, kontakta:
Anna León,rektor Bergaskolan, 018-727 54 41
Henrik Ericson, bitr rektor Rosendals skola, 072 51 96 495

Facklig företrädare:
Sveriges psykologförbund, Marie-Louise Airikka Pilichi, 018–727 86 11
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet