Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Elevassistent till Västra Stenhagenskolan

Diarienr:
UBN-2022-00211
Arbetsplats:
Västra Stenhagenskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Västra Stenhagenskolan behöver just nu förstärka vårt team med ytterligare en kompetent elevassistent. Har du erfarenhet av arbete som elevassistent och drivs av att ha ett jobb som gör skillnad? Då kan det vara dig vi söker!

Västra Stenhagenskolan är en grundskola F-9 och med cirka 450 elever. På låg och mellanstadiet finns det en klass per årskurs och på högstadiet tre. Skolan inrymmer även en förberedelseklass med plats för 14 elever samt en särskild undervisningsgrupp för elever främst inom ASD och språkstörning. Bland personalen engagemanget och kompetensen stor.

På skolan finns ett stort driv för utveckling och intresse aktuell skolforskning. Vi jobbar hela tiden för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever. Skolans elevhälsoteam har en central plats på skolan med målet att ge lärare och elever förutsättningar att lyckas på alla sätt. Västra Stenhagenskolan är en skola med ett mångsidigt arbete för att ge varje elev möjligheter att nå sin potential. Skolan ligger centralt beläget i Stenhagen och några kilometer från de centrala delarna av Uppsala. Det finns goda bussförbindelser och en cykelväg till skolan. Stadsbiblioteket har filial i lokalerna och en fin idrottshall finns att tillgå. Skolans närhet med naturen runt knuten ger stora möjligheter till uteaktiviteter.

Här kan du läsa mer om Västra Stenhagenskolan

Ditt uppdrag

Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag. Du förväntas hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Det ingår även att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Du ska arbeta med eleven i klass, men även enskilt utifrån ämneslärarens planering.

Din bakgrund

Vi söker dig som har gymnasieexamen och elevassistentutbildning. Har du barnskötarutbildning, specialpedagogisk utbildning eller kompletterande pedagogisk utbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som elevassistent och av barn i behov av särskilt stöd. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med barn/ungdomar inom autismspektrat, arbete utifrån lågaffektivt bemötande, barn med utåtagerande beteende samt av arbete med kompensatoriska hjälpmedel. 

För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om läroplanen. Utöver detta behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även meriterande om du har kunskaper om autism.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom är du serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Markus Holgersson, rektor, 018-727 81 18
Maria Roman, biträdande rektor, 018-727 39 06.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet