Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Elevassistent till Jumkils skola

Diarienr:
UBN-2022-00167
Arbetsplats:
Jumkils skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Jumkils skola behöver nu tillsätta en elevassistent som har erfarenhet av arbete utifrån lågaffektivt bemötande. Är det du? Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Jumkils skola är en F-5 skola med cirka 80 elever och nio medarbetare. Skolan är nybyggd och varje klassrum är utformat för att främja den tillgängliga lärmiljön. Skolan har en vacker skolgård och mycket natur i närheten. Det finns goda bussförbindelser till och från skolan.

Jumkils skola satsar mycket på det förebyggande arbetet och är en del av både KiVa - och Trivselprogrammet. KiVa är ett förebyggande arbete som omfattas av värdegrundslektioner och en samtalsmetodik som används vid kränkningar. Trivselprogrammet förespråkar lek och rörelse under rasterna genom strukturerade lekar som leds av elever under tillsyn av vuxna. Vi är även en skola som tillämpar det kooperativa lärandet som är ett förhållningssätt där eleverna tränas i sociala färdigheter och där lärandet sker i samspel med varandra. Fortbildning inom alla satsningar sker internt på skolan. På skolan finns ett fritidshem för årskurserna F-5.

Här kan du läsa mer om Jumkils skola

Ditt uppdrag

Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag och genomföra anpassade skoldagar i avskild miljö för elever med stort behov av alternativa och kompletterande medel. Du ska följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstid. Du förväntas samverka med klassens lärare och stötta elever i undervisningssituationen samt på raster.

Din bakgrund

Vi söker dig som har gymnasieexamen och erfarenhet av arbete som elevassistent. Har du utbildning i lågaffektivt bemötande och/eller pedagogisk utbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd, barn med autism och/eller NPF samt av arbete utifrån lågaffektivt bemötande. Det är en fördel om du har erfarenhet av alternativa kommunikationsmetoder såsom teckenkommunikation och bildstöd.  

Du behärskar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift samt har goda dator- och systemkunskaper. Det är även meriterande om du har kunskaper om autism.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ulrika Hållinggård, rektor, 018-727 63 47.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2022-06-30 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet