Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Bygglovsvägledare till Uppsala kommun

Diarienr:
GSN-2022-00035
Arbetsplats:
Bygglov
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du högskoleutbildning inom samhällsplanering, bygglovhandläggning eller motsvarande och är på jakt efter en ny utmaning? Vi behöver nu tillsätta en bygglovsvägledare som som har lätt för att lyssna och anpassa sitt sätt att kommunicera. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Våra bygglovvägledare är första kontakten och ett stöd för alla intressenter som kontaktar kommunen i bygglovsfrågor. Verksamheten består idag av 4 bygglovvägledare som möter medborgaren framförallt via telefon och mejl. Det kan också bli aktuellt att ta emot medborgare och företagare eller andra intressenter fysiskt i Stadshuset.

Ditt uppdrag

Som bygglovsvägledare kommer du att ge bygglovsinformation genom att svara på frågor om bygglov via telefon, mejl och direkt i kontakt med medborgarna. Du förväntas arbeta i processer i nära samarbete med bygglovhandläggare, tillsynshandläggare och byggnadsinspektörer inom bygglovsverksamhetsområdet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsplanering, bygglovhandläggning eller motsvarande. Har du utbildning inom plan- och bygglagen eller service/kommunikation ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med att ge service till allmänheten och av arbete med bygglovsprocessen. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt goda datorkunskaper. Det är även meriterande om du har kunskaper i plan- och bygglagen samt Boverkets byggregler.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Jobbet passar dig som är en serviceinriktad person som är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Yvonne Fredriksson, enhetschef, 018-727 82 17.

Facklig företrädare: Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet