Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Ekonomistrateg

Diarienr:
KSN-2022-00065
Arbetsplats:
Ekonomistabens Budget, bolag och finansenhet
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta som ekonomistrateg på en spännande enhet som kännetecknas av gott samarbete, öppen och tydlig kommunikation där du får möjlighet att växa i din roll och skapa goda förutsättningar för en hel kommun? Då kan du vara den vi söker!

Uppsala kommun består av fler än 19 000 medarbetare som tillsammans verkar för att skapa en kommun som är ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar. Ett Uppsala för framtiden helt enkelt. Om du trivs med utmaningar och vill utvecklas så är Uppsala kommun rätt arbetsgivare för dig. Hos oss finns plats för delaktighet och engagemang, men också för arbetsglädje och balans i livet.

Välkommen till kommunledningskontoret! Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för ekonomi, kommunikation, HR, IT och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, gemensam service samt näringsliv och destination. Kommunledningskontoret är länken mellan de förtroendevalda och kommunens alla verksamheter.

Rollen som ekonomistrateg är på kommunledningskontorets ekonomistab och du tillhör enheten Budget, bolag och finans. Enheten består av tio medarbetare som arbetar digitalt och aktivitetsbaserat och vi har nyligen flyttat in i kommunens nya stadshus med bästa pendlarläge intill resecentrum i Uppsala. Du rapporterar till enhetens chef som tillika är Uppsala kommuns finanschef. 

Ditt uppdrag

Vi söker nu en ekonomistrateg som vill utvecklas och växa i sitt uppdrag och som tillsammans med enhetens team bidrar till att utveckla morgondagens Uppsala. I din roll kommer du både självständigt och tillsammans med teamet att arbeta med uppgifter och frågor som berör hela kommunkoncernen.

Du kommer vara involverad och delaktig i Uppsala kommuns centrala mål och budgetprocess, vilket är både ett strategiskt framåtriktat arbete som ett arbete av mer löpande karaktär. I uppdraget ingår bland annat att sammanställa, strukturera, analysera och kommunicera information till både Uppsalas förtroendevalda politiker som till ledningen. Du kommer i mål och budgetprocessen arbeta nära personer från både kommunens förvaltningar som de kommunala bolagen.

Du kommer bistå i arbetet med Uppsala kommuns långsiktiga ekonomiska analyser och du kommer månatligen vara involverad i uppföljningen av nämndernas bokslut till kommunstyrelsen.

I rollen ingår även att följa den makroekonomiska utvecklingen och genom förståelse för skatte- och utjämningsystemet på en övergripande nivå kunna bistå i analysen av konsekvenserna för Uppsala kommun. I ditt uppdrag kommer du även vara delaktig i olika projekt och utredningar.

Rollen som ekonomistrateg är på en spännande enhet som arbetar med hela kommunkoncernen. I dina uppdrag samarbetar och jobbar du mycket nära enhetens övriga ekonomistrateger. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen med ekonomisk inriktning, gärna nationalekonom med samhällsekonomisk inriktning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt erfarenhet av att sammanställa, analysera, strukturera och presentera ekonomisk information. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i en offentlig verksamhet gärna från en politiskt styrd organisation. Det är även meriterande om du har god förståelse för skatte- och utjämningssystemet. 

Mycket goda kunskaper i Excel och datahantering är en förutsättning för tjänsten likaså behöver du kunna kommunicera och uttrycka dig mycket väl i svenska, så väl skriftligt som muntligt.

Du behöver kunna lyfta blicken och se en helhet, men även kunna fånga detaljer. För att trivas i rollen krävs att du är samarbetsinriktad, men kan arbeta både enskilt och i grupp. Som person är du prestigelös, nyfiken och flexibel. Du kan hantera stress och jobba mot korta deadlines och du ser positivt på utmaningar.

Vi ser även att du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa problem samt att du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Finanschef Eva Hermansson Flodin, 018-727 63 18

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededahl, 018-727 12 92 

Facklig företrädare:
Kommunal 010-442 88 16
Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia Jonny Eliasson, 018-727 22 12

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet