Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Rektor till Liljeforsskolan F-5

Diarienr:
UBN-2022-00113
Arbetsplats:
Liljeforsskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren och trygg skolledare? Drivs du av utveckling och är bra på att skapa goda samarbeten? Nu söker vi en kunnig och engagerad rektor som kan driva Liljeforsskolans utvecklingsarbete framåt!

Liljeforsskolan är belägen i ett stort grönområde. Skolan har fräscha lokaler som är ombyggda för samverkan och med grupprum som skapar möjligheter till att arbeta i mindre grupper. På skolan finns drygt 300 elever från förskoleklass till år 5. Vi har en stor nyrenoverad skolgård med gott om plats för lek och spel.
Trygga barn i skolan är grunden för god inlärning. Vårt mål är att alla barn ska känna sig trygga i skolan och vi gör stora satsningar på ett förebyggande arbete, bl.a. i form av ett kontinuerligt arbete med relationsfrämjande övningar (Kompis) i klasserna, Stödgruppen samt ett väl fungerande elevhälsoteam.
Språket är det viktigaste redskapet för god kommunikation och inlärning. På Liljeforsskolan har vi byggt upp ett Språkprogram som går som en röd tråd genom hela skolan.
Alla elever har rätt till en likvärdig skola och att uppnå kunskapskraven. Vårt mål är att alla elever som har behov av stöd ska få det stöd de behöver för att tillgodogöra sig sin utbildning i skolan. 

Läs mer om oss här

Ditt uppdrag

Som rektor leder du den pedagogiska verksamheten och har fullt ledningsansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi, elevhälsa och arbetsmiljöfrågor. Du ansvarar för att bygga din egen ledningsorganisation.

Du förväntas tillsammans med dina medarbetare, driva skolans systematiska kvalitetsarbete på ett sätt som skapar goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse. Med fokus på en bra och trygg lärmiljö för skolans elever skapas förutsättningar för resultatförbättring.

I Uppsala kommun får du som rektor möjlighet att utvecklas i samarbete med andra rektorer. Du ingår i ett skolområde där du tillsammans med andra rektorer driver skolutvecklingsfrågor. Avdelning grundskola har som prioriterade utvecklingsområden det systematiska kvalitetsarbetet och likvärdig skola.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet som rektor eller biträdande rektor inom grundskolan med ledningsansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi, elevhälsa och arbetsmiljöfrågor samt högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Vi ser gärna att du har påbörjad eller avslutad statlig rektorsutbildning (RUT). Erfarenhet av att leda F-5 samt fritidshem är meriterande.  

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du också ha erfarenhet av att leda och utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete, samt leda systematiskt arbetsmiljöarbete. Du har goda kunskaper om skolans styrdokument samt goda kunskaper i svenska, både tal och skrift. 

Du är en trygg och resultatinriktad ledare med förmåga till helhetssyn. Vi värdesätter att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. 
Du driver arbetet framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Vidare är du modig och kreativ, och skapar förutsättningar för att testa nya idéer tillsammans med dina medarbetare. Du har en hög förmåga att se ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta:
Lotta Åkerman, verksamhetsområdeschef, 018-727 53 02

Har du frågor rekryteringsprocessen, kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet