Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Utvecklingsledare välfärdsbrott

Diarienr:
KSN-2022-00045
Arbetsplats:
Trygghet, brottsförebyggande och säkerhet
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trygghet, brottsförebyggande och säkerhet söker en utvecklingsledare välfärdsbrott. Bidragsfusk och olika brott mot välfärdssystemen kostar årligen samhället stora summor. Uppsala kommun arbetar därför aktivt mot välfärdsbrott i nära samverkan med polisen och flera statliga myndigheter och tar nu ett ytterligare steg för att stärka arbetet.

Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Uppsala kommun något för dig. Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. 

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor ges utvecklingsmöjligheter, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten inom kommunen och i tydliga och långsiktiga samarbeten mellan myndigheter. Enheten tar också fram beslutsunderlag, lägesbilder, rapporter, styrdokument, orsaksanalyser och utredningar inom trygghets- och säkerhetsområdet, samt verkar kunskapshöjande och stödjande för kommunens olika verksamheter genom, workshops, riskanalyser och vägledning. Enheten för trygghet, brottsförebyggande och säkerhet ansvarar även för personsäkerhet för kommunanställda och förtroendevalda samt ansvarar för kamerabevakning och ordningsvakter.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

Att arbeta som utvecklingsledare på enheten Trygghet, brottsförebyggande och säkerhet innebär i första hand att ansvara för det kommunövergripande arbetet kring välfärdsbrott genom att kartlägga, starta, utveckla samt samordna olika insatser och aktiviteter. Dessutom kommer du att ta nya initiativ, driva frågor framåt och presentera åtgärder, förslag och analyser inom området, samt omvärldsbevaka både internt och externt. Du kommer också aktivt att medverka och driva frågor inom enhetens övriga områden gällande trygghet, brottsförebyggande och säkerhetsarbete. Uppdraget omfattar både operativt och verksamhetsnära arbete samt strategisk planering. 

Din bakgrund

Vi vänder oss till dig som har gedigen erfarenhet och bredd av såväl strategiskt arbete, som utredningsarbete mot ekonomisk och/eller organiserad brottslighet. Du har akademisk utbildning på minst kandidatnivå och/eller högskoleutbildning med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har även erfarenhet av att leda och samordna i komplexa uppdrag. Arbetet kräver även goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, goda kunskaper i Office-paketet samt goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller kommun och arbete som utvecklingsledare eller har utbildning inom ledarskap.

Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi ser även att du är kreativ och ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Sist men inte minst är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Sofia Westring, enhetschef,  018-727 64 15

Fackliga företrädare:
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24


Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras före anställning.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet