Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Arbetsmarknadshandledare till cykelverkstaden, utbildnings-och jobbcenter

Diarienr:
AMN-2022-00001
Arbetsplats:
Cykelverkstaden på utbildnings-och jobbcenter i Uppsala
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Produktion och naturvård söker nu en arbetsmarknadshandledare som är empatisk och kan snabbt sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation. Har du tidigare erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, att jobba med arbetsmarknadsfrågor och vill arbeta med handledning, uppföljningssamtal och coachning? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Cykelverkstaden är en verksamhet inom utbildnings- och jobbcenter. Vårt uppdrag är att i huvudsak jobba med cykeldemontering samt återvinning. Vi samarbetar också med andra förvaltningar inom Uppsala kommun och Uppsalahem.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

Att arbeta som arbetsmarknadshandledare på  cykelverkstaden på utbildnings-och jobbcenter i Uppsala innebär i första hand att stödja individer på vägen mot målet att nå egen försörjning och sätta upp mål och delmål för att deltagarna ska nå egenförsörjning. Dessutom kommer du att delta i trepartsmöten där uppsatt planering följs upp och revideras, ansvara för planering samt anpassning och genomförande av arbetsuppgifter och andra aktiviteter som leder mot uppsatta delmål.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har gymnasieexamen. Det är meriterande om du har handledarutbildning, utbildning i MI, utbildning i coachande förhållningssätt samt utbildning i möten med personer i behov av handledning och stöd. Du har erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, att jobba med arbetsmarknadsfrågor och arbete som arbetsmarknadshandledare. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av liknande arbete samt av att jobba med arbetsmarknadsfrågor. Du har B-körkort, goda kunskaper i Office-paketet samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även positivt om du har språkkunskaper i andra språk utöver svenska och engelska.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samt tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare är du en person som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Vi ser även att du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Sist men inte minst söker vi dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap samt du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Emir Zuna, enhetschef, 018-727 70 28

Facklig företrädare: 
Vision, Henrik Brunnberg 018-727 75 52

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet