Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Projektledare för historiskt centrum

Diarienr:
KTN-2021-00917
Arbetsplats:
Avdelningen Konst och kulturarv, Uppsala slott
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du bygga upp ett helt nytt besöksmål och kulturverksamhet? Uppsala historiskt centrum på Uppsala slott ska bli ett attraktivt och spännande besöksmål där slottets och stadens historia berättas för allmänheten. Låter det intressant? Sök jobbet redan idag!

Kulturnämnden har gett kulturförvaltningen i uppdrag att etablera ett historiskt centrum på Uppsala slott. Med hjälp av utställningar, digitala tekniker, visningar och programverksamhet ska slottets och stadens historia göras tillgänglig för alla som bor i,  verkar i och besöker Uppsala. Uppbyggnaden ska ske i samverkan med andra kulturarvsinstitutioner och -organisationer samt näringsliv i Uppsala. Uppsalas historiska centrum ska utvecklas i etapper från 2022 till 2024. 

Uppdraget är i projektform fram till 2024. Efter uppdraget finns möjligheter till andra projektuppdrag eller fortsättning inom Uppsala historiskt centrum.

Här kan du läsa mer om verksamheten

Ditt uppdrag

Som projektledare för historiskt centrum har du huvudansvar för att utveckla konceptet och etablera verksamheten på Uppsala slott. Du har ansvar för projektets ekonomi, tidplan, kommunikation och projektmedarbetare samt svarar för att uppsatta mål och syften med etableringen kan nås. Utvecklingen av historiskt centrum drivs som projekt fram till och med 2024, för att därefter drivas i förvaltning vid löpande drift.

I arbetet ingår att ta initiativ till delprojekt och insatser som bedöms relevanta och som bidrar till att historiskt centrum kan öppna för allmänheten. Du leder projektmedarbetare, konsulter och entreprenörer. 

I uppdraget ingår även att:

  • utveckla finansiering och ekonomisk samverkan genom till exempel sponsring och samarbeten
  • förankra och samverka projektet med externa och interna parter
  • representera och marknadsföra projektet i förekommande sammanhang.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom kulturhistoriska ämnena , arkitekturhistoria eller stadsbyggnadshistoria, och/eller museologi och/eller förmedling/pedagogik. Har du utbildning inom projektledning eller kommunikation ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som projektledare eller projektmedarbetare i större utställningsprojekt, eller på museum. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda större projekt, utveckling inom digitala förmedlingstekniker samt arbete inom statlig myndighet eller kommun.

För att lyckas i arbetet behöver du ha mycket goda kunskaper om modern utställningspedagogik och -teknik samt goda kunskaper om lagstiftningen som reglerar offentlig verksamhet. Utöver detta behöver du även ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Jobbet passar dig som har en god ledarskapsförmåga. Sist men inte minst tar du ansvar, initiativ och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Helena Westin, avdelningschef Konst och kulturarv 018-727 09 86.

Fackliga företrädare:
DIK, Anna-Lotta Jadinge, 018-727 60 43 
Vision, Denise Fjellner, 018-727 88 36. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola. 
Avdelningen Konst och kulturarv inrymmer enheterna Biotopia/Naturskolan, Reginateatern, Offentlig konst och Uppsala konstmuseum.  

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, projektanställning till och med 2024 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet