Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Enhetschef till enheten för Registratur

Diarienr:
KSN-2021-03550
Arbetsplats:
KLK. avd. Kansli
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du bli chef för Uppsala kommuns hjärta?
Brinner du för registratur och digitalisering? Vill du tillsammans med dina medarbetare säkra lagenlig och effektiv hantering av Uppsala kommuns allmänna handlingar?  Då kan du vara den vi söker!

Uppsala kommun har sedan 2015 samlat samtliga nämnders registratorer och arkivsamordnare i en central registratur som sitter samlade i vårt nya stadshus i centrala Uppsala. Enheten för registratur ingår i avdelningen för kansli där även stadsarkivet, enheten för juridik samt enheten för nämndsekretariat, beredning & utredning ingår och totalt sett är vi ca 85 medarbetare. 

Vår vision är att vara en förebild och föregångare som attraktiv arbetsgivare inom offentlig sektor. Vi samarbetar för att ta tillvara nya idéer och arbetar nyskapande för att stödja utvecklingen av Uppsala kommun som en modern arbetsgivare. Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat, med många möjligheter till en flexibel vardag och med stans bästa pendlarläge intill resecentrum i Uppsala.

Ditt uppdrag

Avdelningen för kansli har det strategiska ansvaret att skapa en modern och effektiv informationsförvaltning som främjar ett demokratiskt samhälle med tillgänglig information i Uppsala kommun.

Just nu arbetar vi med digital arkitektur och infrastruktur inom kommunens informationsförvaltning i ett antal större projekt. Vi har nyligen bytt ärendehanteringssystem, övergått till digitala akter och håller på att införa digital signatur.

Enheten för registratur leder och utvecklar det övergripande arbetet avseende hantering av allmänna handlingar för ökad kvalitet och effektivitet genom bl.a. normerande styrning och regelverk. Stort fokus kommer att ligga på att ta ett samlat grepp om vår informationsförvaltning för att i samverkan med andra inom avdelningen kunna utnyttja digitaliseringens möjligheter fullt ut.

Enheten har ett särskilt ansvar för processen registrering och bevakar att hanteringen av allmänna handlingar sker på ett rättssäkert sätt. I detta ingår även att utveckla, effektivisera och säkerställa transparens.

Uppdraget inkluderar att ge kommunkoncernen bästa möjliga service, ledning och stöd inom enhetens verksamhetsområde och att dimensionera enheten utifrån verksamheternas behov och prioriteringar. Detta innebär att ha en god och lyhörd dialog med förvaltningarna, kommunala bolag och dina medarbetare.

Inom enheten finns idag strax över 20 kvalificerade och engagerade medarbetare som i många fall även har uppdrag som arkivsamordnare. Du ingår i kanslichefens ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer inom avdelningen. Rollen innebär verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar samt budget- och uppföljningsansvar.

Din bakgrund

Du har mångårig erfarenhet av arbete med registratur och/eller arkiv inom offentlig verksamhet och goda kunskaper kring de lagar som styr verksamhetsområdet. Det innebär att du även är van att hantera moderna dokument- och ärendehanteringssystem.

Du har akademisk examen inom relevant område, exempelvis informationsvetenskap, eller flerårig erfarenhet i yrkesroll inom verksamhetsområdena registratur och/eller arkiv. Du har erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar och det är en fördel om du även är van att arbeta med verksamhetsutveckling samt processinriktade och digitaliserade arbetssätt. Arbetet förutsätter goda kunskaper i svenska, tal och skrift.

Som chef och ansvarig för verksamheten ser du till helheten och har god strategisk förmåga. Du är trygg i din ledarroll och skicklig på att motivera, skapa engagemang och delaktighet. Du relaterar till din omgivning på ett smidigt och lyhört sätt och uppfattas som konstruktiv och lätt att samarbeta med. Du drivs av resultat - i rätt tid och med hög kvalitet och ditt arbetssätt präglas av struktur, ordning och reda.

Övrig information

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten kontakta Åsa Nilsson-Bjervner, chef för avdelningen för kansli på 018-727 1326. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta: Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 6712 from d. 29/12.

Fackliga företrädare: Vision, Liselotte Ehn 018-727 49 49, Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24, DIK Erik Önnevall, 018-727 21 85, Ledarna, ledarna@ledarna.se.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet