Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Stadsantikvarie

Diarienr:
GSN-2021-03200
Arbetsplats:
Stadsbyggnadsförvaltningen, avd. Plan&bygg
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Intresserad av att göra skillnad i stadsutvecklingen? 

Uppsala är en av Sveriges fyra storstäder med över 200 000 invånare och vi växer snabbt! Ett av våra mål är att Uppsala kommun ska växa till 350 000 invånare år 2050. Samtidigt har vi höga ambitioner och arbetar aktivt med en hållbar stads- och landsbygdsutveckling och en sammanhållen strategisk planering, där vi på allvar utmanar oss själva och byggbranschen.

Som stadsantikvarie hos oss får du ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att påverka och bidra till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att ingå i stadsbyggnadsförvaltningen och arbeta mitt i händelsernas centrum. Förvaltningen består av cirka 600 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer där du som stadsantikvarie har ett väl utvecklat samarbete med bland annat enheterna för detaljplanering, bygglov och mark- och exploatering. Du kommer med andra ord att få ett mycket varierat arbete och många spännande projekt att arbeta med.

Vår vision är att vara en förebild och föregångare som attraktiv arbetsgivare inom offentlig sektor. Vi samarbetar för att ta tillvara nya idéer och arbetar nyskapande för att stödja utvecklingen av Uppsala kommun som en modern arbetsgivare. Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat, med många möjligheter till en flexibel vardag, och har nyligen flyttat in i kommunens nya stadshus med bästa pendlarläge intill resecentrum i Uppsala.

Ditt uppdrag

Som stadsantikvarie har du en viktig funktion dels som sakkunnig/ expert vid arbeten som rör kommunens olika kulturmiljöer (kulturlandskap, bebyggelsemiljöer, byggnader) dels som utförare och/ eller beställare av kulturmiljöutredningar. I arbetsuppgifterna ingår arbete med rådgivning om byggnadsvård till allmänhet och fastighetsägare samt framtagande av planeringsunderlag och utredningar. En central del i arbetet är att inom kommunen säkerställa kulturmiljöperspektivet i stadsbyggnadsfrågor genom att delta i strategisk planering, planärenden samt remisshantering. Du deltar vid behov i plan- och byggnadsnämndens sammanträden.

Din bakgrund

Vi söker dig som har universitets- /högskoleexamen som byggnadsantikvarie, bebyggelseantikvarie eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet som antikvarie och gärna inom kommunal verksamhet eller länsstyrelsen. Du har gedigna kunskaper om plan- och bygglagen (PBL) samt miljöbalken (MB) liksom dokumenterad mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Körkort (B) är ett krav och det är en fördel om du har god lokalkännedom om Uppsala.

Som person är du kommunikativ och pedagogisk och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är van att arbeta självständigt men din samarbetsförmåga är välutvecklat och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Därutöver är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem ur ett helhetsperspektiv.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, kontakta enhetschef Maija Tammela Arvidsson 018-727 4625 eller nuvarande stadsantikvarie Dan Thunman 018-727 4632. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Britt Pedersen 018-7276712.

Fackliga företrädare: Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49, Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24, Sveriges Ingenjörer/SACO Sampo Hinnemo, 018-727 40 58.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet