Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Marknads- och kommunikationschef

Diarienr:
KSN-2021-03315
Arbetsplats:
Kommunikationsstaben
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren, driven och intresserad ledare? Har du gedigen erfarenhet av att driva och utveckla kommunikationsarbete och är intresserad av verksamheter som tar emot sport- och kulturintresserade medborgare? I denna spännande tjänst som enhetschef stöttar du och dina medarbetare kulturförvaltningen och Uppsala arenor och fastigheter. Du samarbetar också nära avdelningen näringsliv och destination.

Kommunikationsstaben har ett spännande uppdrag. Vi arbetar med intern kommunikation, förändringsledning, marknadsföring, varumärkesfrågor och ger stöd till förvaltningarna i deras kommunikation med våra kommuninvånare. Vi ser till att invånare och företag får relevant information, god digital service och möjlighet till dialog med kommunen som förenklar vardagen. Vi skapar tillgänglighet och dialog via sociala medier. Vi bistår verksamheten i oundvikliga kriser. Vi folkbildar, anpassar oss efter invånarnas behov och genomför uppdrag från våra förtroendevalda. Vi bistår medier i deras granskande uppdrag. Och mycket mer.

Ditt uppdrag

Denna roll som enhetschef inom kommunikationsstaben ansvarar för det marknads- och kommunikationsstöd som ges till kulturförvaltningen och det nya bolaget Uppsala arenor och fastigheter. I rollen samarbetar du nära avdelningen näringsliv och destination. Du är ledare och chef för en enhet med cirka 15 kommunikationsspecialister med olika fokus och specialistområden. Tillsammans bidrar ni till att skapa en kommunikationsorganisation som är kommunikativ, professionell, proaktiv och kompetent och som stödjer verksamheterna i deras uppdrag på ett effektivt sätt.

Du har budget- och personalansvar inklusive arbetsmiljöansvar, rapporterar till kommunikationsdirektören och ingår i kommunikationsstabens ledningsgrupp där du förväntas bidra till det strategiska arbetet som åligger ledningsgruppen.

I uppdraget ingår att ansvara för:

 • enhetens strategiska planer och verksamhetsplaner samt driva och leda marknads- och kommunikationsarbetet och utveckling inom enheten i enlighet med dessa
 • att, utifrån enhetens verksamhet, bidra till hela kommunikationsstabens strategi- och verksamhetsplan
 • uppföljning av enhetens totala marknads- och kommunikationsaktiviteter
 • att enheten bidrar till kommunens hela kommunikationsutveckling
 • att coacha och utveckla såväl individ (i roll) som hela enheten
Vi förväntar oss att du:
 • utövar ett coachande ledarskap och stöttar och utvecklar enhetens medarbetare att lyckas i sina uppdrag
 • säkerställer ett nära samarbete med de verksamheter som enheten stöttar samt följer upp och bidrar till utveckling och kvalitetssäkring av kommunikationsaktiviteterna
 • säkrar att medarbetarna har den kompetens som krävs för att kunna leverera enligt enhetens uppdrag och mål
 • uppskattar ett nära samarbete med övriga chefer inom kommunikationsstaben för att säkerställa enhetliga arbetssätt, processer och rutiner
 • är väl insatt inom de kompetensområden som medarbetarna arbetar inom och de verksamheter som medarbetarna stöttar
 • utvecklar arbetet i din egen enhet och andra samarbeten inom och utanför Uppsala kommun i enlighet med vår värdegrund; att göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom marknad och kommunikation i kombination med erfarenhet från stora och komplexa organisationer, gärna från en politiskt styrd organisation, samt flerårig erfarenhet som chef med personal-, verksamhets- och budgetansvar inklusive systematiskt arbetsmiljöarbete. Du har erfarenhet av eller god insikt i vad det innebär att leda i en matrisorganisation samt gedigen erfarenhet av kommunikations- och marknadsarbete.

Vi vill att du har erfarenhet av att:

• leda kommunikationsorganisationer
• följa upp och kvalitetssäkra marknads/kommunikationsarbete
• utveckla medarbetare och ett djupt intresse för människor och hur människor utvecklas

Vi söker dig med intresse och förmåga till ett gott och tydligt ledarskap i en föränderlig kontext. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du söker samarbeten och är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Cecilia Björkenå, enhetschef strategi och samordning, 018-727 42 40, Marta Tiberg, kommunikationsdirektör, 018-727 28 70 (från vecka 2), eller Kajsa Angerdal, HR-specialist, 072-593 28 06 (från vecka 1). 

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
DIK, Erik Önnevall, 018-727 21 85
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet