Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetschef vård-och omsorgsboende

Diarienr:
ALN-2021-00688
Arbetsplats:
Avdelning boende äldre
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du med att leda, engagera och skapa delaktighet? Vill du arbeta som ledare i en verksamhet som gör verklig skillnad för äldre? Vi söker nu verksamhetschefer för vård-och omsorgsboende, välkommen med din ansökan!

Verksamheten mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. Till din hjälp i arbetet finns kompetenta kollegor och stabsfunktioner. Vi arbetar tillsammans, välkomnar nyskapande, och gör skillnad för många Uppsalabor och deras anhöriga.

Våra boenden finns runt om i Uppsala och i dess närområde. Inom våra boenden arbetar vi mycket med utevistelse, trivsamma måltider och olika former av träning för att öka trivseln och den sociala samvaron. På flera boenden finns äldrepedagoger med specialutbildning kring äldres hälsa och sociala liv. Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor.

Som verksamhetschef är en av dina främsta uppgifter att genom ett operativt och nära ledarskap ge dina medarbetare förutsättningar att lyckas i sina uppdrag.

Läs mer om våra boenden här

Ditt uppdrag

Som verksamhetschef har du fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljöansvar. Ansvar för den legitimerade personalen ingår inte i ditt uppdrag då de ingår i hälso-och sjukvårdsorganisationen. Du ansvarar för säkerställande av den dagliga driften med rekrytering och bemanning som delar av arbetsuppgifterna. Du rapporterar direkt till din områdeschef och ingår i dennes ledningsgrupp. Tillsammans med övriga verksamhetschefer inom avdelningen ingår du även i olika arbetsgrupper samt har gemensamma möten.

Du leder och styr verksamheten resurseffektivt med hög kvalitet mot uppsatta mål. Du arbetar med budget, prognos och ekonomisk uppföljning och du ser den självklara kopplingen mellan dessa frågor och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag.

Som ledare skapar du goda förutsättningar för delaktighet för medarbetare, närstående och våra äldre i ditt arbete med utveckling av verksamheten. För att lyckas och trivas i tjänsten, ser vi att du är en engagerad, tydlig och trygg ledare. Du brinner för ledarskap och att göra skillnad. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Det är viktigt att du har en hög medvetenhet om ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi värdesätter att du är lyhörd och coachande och vi ser fram emot att du bidrar till vår utveckling med glädje och kunskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har arbetat som chef med personalansvar alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, är din ledarerfarenhet från äldreomsorgen så är det meriterande. Du har erfarenhet av arbete med budget, prognos och ekonomisk uppföljning. Vi ser även gärna att du har vidareutbildning inom ledarskap och organisationsutveckling samt erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Du har högskoleexamen inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, exempelvis sociala omsorgsprogrammet/socionomprogrammet, personalvetarprogrammet, fysioterapeututbildning eller sjuksköterskeutbildning. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och är van att arbeta i Officepaketet. Kunskap om för verksamheten relevanta IT-system, t ex Siebel, Lifecare, Heroma, Hypergene, Flexite är meriterande.

Som ledare tar du ansvar, driver ditt arbete framåt och når resultat genom att skapa de bästa förutsättningar för din personal att bidra, växa och utvecklas. Du har förmåga att se frågor i ett större perspektiv och förstår både ekonomiska samband och vilka övriga faktorer som leder till en välmående verksamhet där både personal, brukare och anhöriga trivs. Som person är du flexibel och har förmågan att både se möjligheter i förändringar och fokusera på rätt saker. Vi ser även att du 
har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta någon av områdescheferna:
Ann-Sofie Sundman, 018-727 68 27 
Mia Gustafsson, 018-727 86 82
Angela Boethius, 018-727 79 43

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-Specialist Jessica Ededal, 018-727 12 92 

Facklig företrädare:
SACO: Maria Persson, 018-727 24 24
Fysioterapeuterna: Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter: Therese Samuelsson, 018-727 66 49
Vision: Jennie Eriksson, 018-727 24 39 
Kommunal Sektion Uppsala: 010-442 88 16
Vårdförbundet: Kristian Hjertén, 072-210 72 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet