Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Utbildnings- och jobbcoach till Enhet Coachning i Uppsala

Diarienr:
AMN-2021-00375
Arbetsplats:
Enhet Coachning i Uppsala
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Enhet Coachning söker nu en utbildnings- och jobbcoach som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Har du tidigare erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsinsatser och arbete inom vuxenutbildning och vill arbeta med vägledning inom dessa områden? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Utbildnings- och jobbcoacher arbetar på arbetsmarknadsförvaltningens Utbildnings- och jobbcenter som finns på flera olika adresser i Uppsala. Arbetsmarknadsförvaltningens främsta mål är att hjälpa medborgaren att finna vägar till en hållbar och långsiktig egen försörjning. 
Som utbildnings- och jobbcoach ger du övergripande och generell information om vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser och samt lotsar besökare vidare om de behöver mer detaljerad information eller individuell vägledning. Utbildnings- och jobbcoachernas främsta uppdrag är att på en övergripande nivå hjälpa och motivera besökare i de steg som behöver tas för att besökarna ska komma till utbildning eller arbete.

Läs mer om vår verksamhet här: Utbildnings- och jobbcenter

Ditt uppdrag

Att arbeta som utbildnings- och jobbcoach på Enhet Coachning innebär att professionellt bemöta och på en övergripande nivå vägleda besökare i frågor som rör vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser och lotsa besökare vidare om de behöver mer detaljerad information eller individuell vägledning. Dessutom kommer du att hjälpa och motivera besökare i de steg som behöver tas för att de ska komma till utbildning eller arbete, medverka vid olika arrangemang såsom utbildnings- och jobbmässor samt informera om hur man skriver ett CV och personligt brev och hur man uppträder på en anställningsintervju. 

Din bakgrund

Som utbildnings- och jobbcoach på enhet coachning måste du ha gymnasieexamen eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsinsatser och arbete inom vuxenutbildning. Det behövs även en nyfikenhet och vilja att vara uppdaterad inom dessa båda områden där nya beslut ofta förändrar förutsättningarna för våra besökares studie- och/eller arbetsambitioner. Därutöver kräver tjänsten goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, goda kunskaper i engelska, grundläggande IT-kunskaper samt kunskaper i Office-paketet. Vi ser det som meriterande om du som söker har relevanta universitetskurser eller vidareutbildningar. Det är även ett stort plus om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst söker vi dig som är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lotta Zacke, enhetschef, 018-727 42 58

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24 
Vision, Maria Ros 018-727 27 86

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, flera tjänster, till och med 2022-07-10 Omfattning: 100% Tillträde: 2022-01-10, eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet