Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Stödpedagog till Jenny Linds barnboende i Uppsala

Diarienr:
OSN-2021-00671
Arbetsplats:
Jenny Linds barnboende i Uppsala
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Jenny Linds barnboende söker nu en stödpedagog som är kommunikativ och som har lätt för att lyssna och anpassa sitt sätt att kommunicera. Har du Har du tidigare erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation (AKK) och utmanande beteende och vill arbeta med metod- och kvalitetsutveckling? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Jenny Linds barnboende riktar sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt utmanade beteenden som har beviljats boende utifrån LSS-lagen (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrande.) 

Barnboendet ligger i stadsdelen Gottsunda, cirka 6 kilometer från centrala Uppsala, och har bemanning under hela dygnet. 

Vårt mål är en en trygg, lugn och förutsägbar vardag för barnen. Vi arbetar tillsammans med barnet och deras anhöriga för att skapa delaktighet i vardagen. Vi tycker ett nära samarbete med skola och habilitering viktigt för en individanpassad pedagogik och som bidrar till en meningsfull vardag fylld med lärande och olika kultur- och fritidsaktiviteter.

Läs mer om vår verksamhet här: Jenny Linds barnboende

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du först och främst att utveckla och utvärdera det pedagogiska arbetssättet inom verksamheten, handleda kollegor mot fördjupad kunskap om funktionsnedsättning och utmanande beteenden och arbeta med den personliga omsorgen.

I jobbet ingår även att omvärldsbevaka när det gäller funktionshinder, metoder och kommunikation, driva och utveckla användandet av pedagogiska hjälpmedel, vägleda i social dokumentation och arbetet med genomförandeplan samt introducera nyanställda och elever.
 
I tjänsten arbetar du nära barnens och ungdomarnas vardag, där du tillsammans med övrig personal stödjer med personlig omvårdnad, måltider, läkemedelshantering, med mera. Arbetstiden kommer att vara schemalagd i verksamheten och innebära arbete på dag, kväll och helg.

Din bakgrund

Till tjänsten som stödpedagog söker vi dig som har relevant utbildning om 200 yrkeshögskolepoäng som stödpedagog. Vi ser även att du har erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation (AKK) och tydliggörande pedagogik och utmanande beteende.

Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en person som tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anders Stjernlöf, Verksamhetschef, 018-727 76 22

Facklig företrädare:
Kommunal Uppsala, 010-442 88 20 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Omgående, eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet