Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

GIS-ingenjör till IT-staben på kommunledningskontoret

Diarienr:
KSN-2021-03186
Arbetsplats:
Systemförvaltning miljö, bygg, fastighet GIS
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du fördjupa dig inom hela Esris ArcGIS-plattform och samtliga GEOSECMA-moduler? Låter 3D, IoT, webb-GIS och ArcGIS Server extra intressant i kombination med möjligheten att göra skillnad för dem som bor, vistas och verkar i Uppsala kommun? Då kan detta vara en tjänst för dig. 

IT-staben, där GIS-verksamheten ingår, bidrar med långt mer än tekniska lösningar och finns som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag. Inom Uppsala kommun tillämpar vi förvaltningsmodellen pm³ och inom IT-staben tillämpas agila metoder samt best practice (ITIL)

Uppsala kommuns målbild för GIS är att öka samverkan mellan förvaltningarna och de kommunala bolagen, genom att sammanföra olika verksamheters geografiska information vilket skapar effektivare processer och som ska bidra till kommunens digitalisering. Ett tydligare fokus på information istället för teknik skapar större nytta för samtliga verksamheter. 

Ditt uppdrag

Som GIS-ingenjör på IT-staben arbetar du med utveckling och förvaltning av GIS tjänster och produkter för Uppsala kommun och dess bolag i nära samarbeten med berörda verksamheters nyckelpersoner och vår GIS-partner. Du arbetar i ett agilt team och tillsammans verkar ni för att verksamhetsbehoven förverkligas i nära dialog med personer från verksamheten. Tillsammans med övriga i GIS-teamet prioriterar du arbetet utifrån GIS förvaltningsplan och de långsiktiga målen i den kommungemensamma IT-planen.

Arbetet innehåller även:

 • sköta det dagliga underhållet men också det mer långsiktiga förvaltnings- och utvecklingsarbetet i databaser och datasystem
 • kontroller av teknisk prestanda, samt skapa och förvalta rutiner för kvalitetssäkring med fokus på databaserna
 • arbete med tillgänglighet och att ständigt uppdatera tekniska miljöer med nya releaser är två vanliga mål i arbetet
 • att utveckla och konfigurera verksamhetsanpassade GIS-applikationer vilket bl a innebär att skapa komplexa arbetsflöden och webbapplikationer också med driften av dessa applikationer
Vi erbjuder möjlighet till fördjupning inom hela Esris ArcGIS-plattform och samtliga GEOSECMA- moduler med bl.a. specialisering inom områden som 3D, IoT, webb-GIS och ArcGIS Server. Vi satsar på att ligga i framkant inom kommunalt GIS-användande. Det finns även möjlighet till fördjupning inom systemarkitektur, FME, databasadministration och att arbeta med verksamhetsutveckling genom att delta i digitaliseringsarbetet tillsammans med kommunkoncernens olika verksamheter.

Din bakgrund

Vi söker dig med erfarenhet av utveckling av GIS-verksamhet i kombination med högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap eller motsvarande. Du har en teknisk bakgrund och är van att självständigt och tillsammans med teamet planera och samordna ert arbete och leverera i rätt tid med rätt kvalitet. 

Vidare efterfrågar vi följande erfarenheter och kunskaper:

 • praktisk och teoretisk kunskap att administrera Esris plattform, ArcGIS Enterprise
 • arbetat med teknisk design av hela eller delar av ArcGis plattformen; har du mångårig erfarenhet är det meriterande
 • arbetat med databashantering och integrationer inom ArcGIS plattformen och mot externa tjänster/verksamhetssystem
 • arbetat med förvaltning och utveckling av databaser (MS SQL)
 • van att planera den dagliga driften och administrationen av plattformen liksom att planera databasernas kapacitet
 • arbetat med tillgängligheten och att ständigt uppdatera tekniska miljöer 
 • utvecklat och konfigurerat verksamhetsanpassade GIS-applikationer
 • att arbeta med agila metoder och enligt best practice (ITIL)
 • goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt kunskap i hur en skriver olika typer av tekniska dokument, användarinstruktioner etc
 • kunna pedagogiskt kunna förklara komplexa tekniska samband för verksamheten
Skulle du dessutom ha erfarenhet/kunskap om något av nedanstående är det meriterande: 
• certifierad systemarkitekt eller motsvarande 
• arbetat med support och användarutbildning 
• arbetat med datamodellering, skapa databasobjekt
• FME Desktop och FME Server
• Python- programmering samt i Transact-SQL (tex vyer, triggrar)

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Att du är serviceinriktad och tillmötesgående samt tar ansvar och driver ditt arbete mot resultat är också viktigt. 

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Kristina Meisingseth, teamledare, 018-727 36 67 eller Enes Ramovic, enhetschef, 018-727 46 90. Vi nås bäst under vecka 1. 

Fackliga företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–7272440
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet