Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Objektsledare GIS

Diarienr:
GSN-2021-02856
Arbetsplats:
Geodataenheten
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en engagerad och resultatinriktad person som vill vara med och driva GIS-utvecklingen i Uppsala kommunkoncern? Har du förståelse för hur GIS, IT och verksamheter behöver samverka och kanske till och med nycklarna för hur det ska gå till? Välkommen med din ansökan till geodataenheten!

På geodataenheten arbetar idag 16 engagerade medarbetare med bland annat förvaltning och utveckling av geodata och GIS. Vi är delaktiga i verksamhetsutveckling och kompetenshöjning inom vår egen och andra förvaltningar i utvecklingen mot en helt digital samhällsbyggnadsprocess. Du kommer att arbeta på stadsbyggnadsförvaltningen mitt i händelsernas centrum och vara med på vår resa mot den smarta staden. Enheten kännetecknas av gott samarbete, stort genuint intresse och engagemang för arbetsuppgifterna och vårt uppdrag. Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat, med många möjligheter till en flexibel vardag, och har nyligen flyttat in i kommunens nya stadshus med bästa pendlarläge intill resecentrum.

Ditt uppdrag

Du kommer att anställas som utvecklingsledare för GIS-objektet och ha en kommunikativ och drivande roll där du till stor del inspirerar och motiverar verksamheter att ställa om till ett mer datadrivet arbetssätt inom geografiska informationssystem. Tjänsten är placerad vid geodataenheten men du kommer att arbeta över hela kommunkoncernen. Det är ett spännande uppdrag där du får vara en del av olika verksamheters utveckling. Du kommer att organisera och samordna den gemensamma GIS-utvecklingen inom SBF och kommunen.

Du kommer tillsammans med en grupp objektsspecialister från olika verksamheter och vår IT-stab  analysera och prioritera utvecklingsbehov inom GIS. Det innebär att resursplanera på detaljerad nivå samt samordna, leda, motivera och engagera verksamhetsresurserna. Du blir en katalysator i att våga prova nya lösningar och bidrar med kontakter och din kompetens. Du kommer att samverka med verksamhetsutvecklare/controller på förvaltningar och bolag för att kontrollera att objektet fokuserar på aktiviteter som är prioriterade för verksamheten.

Vidare leder du arbetet genom möten och avstämningar med objektspecialister från olika verksamheter. Du är föredragande i ledningsmöten med direktörer och chefer från förvaltningar och bolag där du servar med beslutsunderlag i frågor om prioritering av utveckling och digitalisering. Genom omvärldsbevakning, fokus på verksamhetsnytta och gedigen kompetens inom GIS kommer du att ha en vägledande roll för hela organisationen inom området. Du leder förvaltningsarbetet inom objektet och säkerställer att målen i planen nås på ett kostnadseffektivt sätt samt att förvaltningsprodukter ger avsedd nytta i verksamheterna. Du utarbetar förvaltningsplan tillsammans med Objektledare IT och kommer att ansvara för all kommunikation om och marknadsföring av objektet till verksamheterna.

Din uppgift blir att driva och hålla samman olika projekt och frågor med helhetssyn i fokus. Du kommer att kunna samverka, få stöd av och bolla idéer med andra inom förvaltningsstyrningen med samma uppdrag som du. Att samla in önskemål och skapa engagemang i verksamheten är en stor del av arbetet och avstämning med andra utvecklingsledare är nödvändigt för att se om det finns samverkansvinster eller behov av GIS-utveckling i andra förvaltningsobjekt.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleexamen inom GIS eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten. Har du även någon form av projektledarutbildning eller ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Vidare har du en gedigen kompetens och flerårig erfarenhet inom GIS och tidigare erfarenhet från roller som objektsledare, utvecklingsledare eller projektledare i en större organisation. Erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt och driva frågor inom området digitalisering är ett krav. Kunskaper inom geodata/geografiska informationssystem samt kunskaper om hur GIS, IT och verksamhet samverkar är en förutsättning för att lyckas i rollen. Tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och kunskaper inom PM3-modellen är meriterande. 

Du är en person som drivs av att få ta stort eget ansvar och av möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Du har lätt för att samarbeta men är också självgående, driven och initiativtagande som person. Du har förmågan att ta hänsyn till det större perspektivet. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Vidare är du en person som är bra på att se sakers långsiktiga betydelse. Sist men inte minst söker vi dig som kan arbeta strukturerat och planera ditt arbete. På enheten sker ett ständigt pågående kvalitetsarbete som du är aktiv i tillsammans med dina kollegor och din enhetschef, därför är det viktigt att du har ett stort engagemang och intresse för utvecklings- och kvalitetsfrågor.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jenny Björnström, områdeschef, 018-727 66 68

Facklig företrädare:
SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: Josephine Alderson, 018-727 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet