Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Driven och samhällsintresserad kommunikatör

Diarienr:
KSN-2021-03151
Arbetsplats:
Stab Kommunikation
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med och skapa kreativ och strategisk kommunikation för en av Europas mest expansiva städer? Uppsala växer i hög takt och som kommun behöver vi både beprövade och innovativa lösningar för att kommunicera med vår breda målgrupp.

Ditt uppdrag

I rollen som kommunikatör arbetar du proaktivt med att initiera och driva kommunikationsfrågor för den verksamhet du stödjer.

I ansvarsområdet för denna tjänst ingår att tolka de kommunikativa utmaningarna och sätta kommunikationsmål utifrån målen i olika stadsbyggnadsprojekt. Du ser vad som behöver göras inom de olika projekten, upprättar kommunikationsplaner samt följer upp, analyserar och redovisar resultat. Projekten har många olika intressenter och målgrupper där en av de viktigaste är invånare i Uppsala kommun. Du jobbar både med intern- och extern kommunikation.

I rollen ingår att producera innehåll för flera olika kanaler och behov, inte minst digitalt. Arbetet innebär främst operativt kommunikationsarbete där du kommer få möjlighet att använda din kreativitet och förmåga att tänka på nya sätt.

I tjänsten ingår att ibland delta som kommunikationsstöd vid dialogmöten som kan vara på kvällstid eller under helger. En till två veckor per år har du beredskapstjänst som kommunikatör i beredskap (KiB).

Läs mer om stadsbyggnadsförvaltningens arbete här

Din bakgrund

Du är en driven kommunikatör med relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta brett med kommunikation i en större organisation och trivs med både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Du har projektledaregenskaper, är en god skribent och är van att producera målgruppsanpassat innehåll för sociala medier och andra kanaler.

Har du dokumenterad erfarenhet av kommunikation inom stadsplanering, samhällsbygge alternativt komplex samhällsinformation med många intressenter, så är det meriterande. Har du erfarenhet av att vara beställare av produktioner är även det positivt.

Du har lätt för att samarbeta och bygga relationer och klarar samtidigt att självständigt planera, strukturera och fullfölja parallella arbetsuppgifter och utvecklingsinsatser. Arbetet kräver att du är nyfiken, lyhörd och flexibel. I samråd med verksamhetsansvariga och teamledare prioriterar du kommunikationsarbetet och strävar efter att bidra till verksamhetens övergripande mål och vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Se filmen om Uppsala kommuns gemensamma värdegrund.

Uppsala kommun har en centralt placerad kommunikationsstab som stödjer kommunens verksamheter med det strategiska och praktiska kommunikationsarbetet. I kommunikationsstaben finns kommunikationsansvariga, produktionssamordnare, kommunikatörer samt kommunikatörer med olika specialistinriktningar. Du kommer att ingå i ett team med olika kompetenser. Inom kort flyttar vi in i det nya Stadshuset i centrala Uppsala där vi kommer att arbeta aktivitetsbaserat i moderna lokaler.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ingeborg Giegold, enhetschef, 018-727 09 80

Fackliga företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–7272440
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
DIK, Erik Önnevall, 018-727 21 85

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet