Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Arbetsmarknadssekreterare till Uppsala kommun

Diarienr:
AMN-2021-00344
Arbetsplats:
Arbetsmarknadshandläggning
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Arbetsmarknadshandläggning söker just nu dig som är van att utifrån ett uppdrag kunna driva arbetet framåt och göra egna bedömningar. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

Arbetsmarknadsverksamheten är uppe i en utvecklingsresa med ett tydligt syfte: att minska Uppsala kommuns försörjningsstödskostnader genom att fler arbetssökande ska börja arbeta eller studera. Utvecklingsresan har tre målbilder: förbättrade resultat och ökad upplevd nytta och tydligare ledning och styrning. Arbetsmarknadsverksamheten består av både handläggning och insatser och praktiska verksamheter.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att möta arbetssökande utifrån var denna befinner sig, upprätta en planering och matcha mot insatser, följa upp och matcha mot lediga arbeten och både inom och utanför kommunen. Du förväntas samarbeta med andra enheter och samverkanspartners inom arbetsmarknadsområdet samt identifiera den arbetssökandes styrkor och utvecklingsområden genom ett lösningsorienterat arbetssätt.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsfrågor, handläggning av ärenden och av att hantera stora ärendeflöden ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med människor i en förändringsprocess. 

Arbetet kräver att du är van att utifrån ett uppdrag kunna driva arbetet framåt och göra egna bedömningar. Det är även meriterande om du har  goda kunskaper om den lokala eller regionala arbetsmarknaden och om olika yrken. För att lyckas i arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt grundläggande IT kunskaper.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Sist men inte minst är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Magnus Adolfsson, enhetschef, 018-727 10 81.
Jennie Bjälkensäter, enhetschef, 018-727 22 98.

Fackliga företrädare:
SACO/Akademikerförbundet SSR: Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Maria Ros, 018-727 27 86. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet