Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Boendeassistent till centrala serviceboenden i Uppsala

Diarienr:
OSN-2021-00602
Arbetsplats:
Serviceboenden i centrala Uppsala
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av omsorgsarbete och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som boendeassistent. Vi söker nu boendeassistenter till olika serviceboenden i centrala Uppsala där vi erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan senast 2022-11-28! 

På våra serviceboenden bor personer med lindrig funktionsnedsättning som har beslut enligt 9 § 9 lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Vi främjar jämlikhet i levnadsvillkor och strävar efter full delaktighet för de personer som bor hos oss. Vårt mål är att den enskilde får möjlighet att leva som andra. Här är ingen dag sig lik och då man samarbetar med olika brukare och aktörer varje dag. Du får möjlighet att bidra till att andra får en bättre vardag.  

Ditt uppdrag

Att arbeta som boendeassistent innebär att du får arbeta med varierade uppgifter varje dag. I arbetet ingår i första hand att ge stöd vid vardagliga sysslor, arrangera individuella- och gruppaktiviteter samt hålla kontakt med nätverket kring brukaren. Du kommer att koordinera LSS- samt HSL- och SOL-insatser för att tillsammans med teamet säkerställa att brukaren får sina behov och rättigheter tillgodosedda. Din närmaste chef kommer att vara verksamhetschef, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet. 

Din bakgrund

Krav för att söka tjänsten är att du har undersköterskekompetens eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och erfarenhet av omsorgsarbete. Du har också goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda dokumentationskunskaper. Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i teckenkommunikation eller har erfarenhet av personer med funktionsnedsättning, erfarenhet av arbete på stödboende, arbete inom hemtjänsten samt annat arbete inom sjukvården.

Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Sist men inte minst har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Emina Sesto, verksamhetschef, 018-727 63 15
Sandra Abdullah, verksamhetschef, 018-727 71 61

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, flera tjänster Omfattning: 100% Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet