Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetsutvecklare med fokus systematiskt kvalitetsarbete

Diarienr:
KSN-2021-02968
Arbetsplats:
Enheten för verksamhetsutveckling, avdelning kvalitet och planering
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du bidra till utveckling och skapa ökat värde för våra verksamheter och Uppsalas invånare? Har du erfarenhet av kvalitetsarbete, ledningssystem och ständiga förbättringar? 

Vi söker dig med struktur, mod och handlingskraft - strategiskt och operativt. Du erbjuds möjligheten att arbeta med fokus på utveckling och förvaltning av systematiskt kvalitetsarbete på kommunövergripande nivå.

Enheten för verksamhetsutveckling leder, utvecklar, stödjer och samordnar det kommungemensamma kvalitets- och utvecklingsarbetet. Vårt uppdrag är att öka förmågan till utveckling i kommunens verksamhet. Det innefattar olika delar så som processledning, projektledning, innovationsarbete, nyttorealisering, samt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete och ständiga förbättringar. 

Kommunkoncernens verksamhetsutveckling ska utgå ifrån användarens behov. För att skapa effektiva och kvalitativa välfärdstjänster behöver kommunen tänka och arbeta annorlunda i framtiden. Förbättringsarbete, förändringledning, utvecklingsprojekt, nyskapande och digitalisering ska användas för att uppnå ett effektivare resursutnyttjande och skapa ökat värde för de vi är till för.

Inom enheten finns idag 18 personer som arbetar som projektledare, verksamhetsutvecklare och innovationsledare. På vår arbetsplats arbetar vi aktivitetsbaserat. 

Ditt uppdrag

Du kommer bland annat att utveckla och förvalta arbetet med:

 • Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete för kommunkoncernen och kommunledningskontoret. I det ingår både att utveckla arbetssätt, samt beskriva och tillgängliggöra information om kommunens arbetssätt för systematisk kvalitetsutveckling på vårt intranät med stöd av kommunikationsstaben med flera parter.
 • Arbetssätt som stärker kommunens förmåga att verksamhetsutveckla utifrån en systematisk hantering av synpunkter, avvikelser och förbättringsförslag.
 • Information, utbildning, råd och stöd kring systematiskt kvalitetsarbete och ledningssystemet
 • Uppsala kommuns kvalitetspris - utmärkelseprocess, prisutdelning, kommunikation m.m.
 • Uppsala kommuns kvalitetsdag - planera, genomföra, följa upp och utvärdera
 • Nätverk och arbetsgrupper inom kvalitetsområdet
 • Olika uppdrag och utvecklingsarbeten inom systematiskt kvalitetsarbete
Uppsala kommuns kvalitetsledningsmodell utgår från SIQ managementmodell. Kvalitetsledningssystemet har vissa delar som är gemensamma och enhetliga för hela kommunkoncernen och andra delar som är verksamhetsspecifika. Det vill säga respektive verksamhet har också utrymme att utforma sitt kvalitetsarbete utifrån sina specifika krav och behov, till exempel utifrån aktuell lagstiftning som styr verksamheten, eller branschkrav på kvalitetscertifiering enligt en viss standard eller liknande.

Inom vår avdelning och kommunledningskontoret hjälper vi varandra att nå resultat inom kvalitetsutvecklingen. Därför kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella som exempelvis stöd i arbetet med processutveckling. All utveckling sker i nära samarbete med olika stödfunktioner inom kommunledningskontoret samt representanter vid förvaltningar och bolag i kommunkoncernen.

Tjänsten innebär stort utrymme för kreativitet och en förväntan om att självständigt kunna lägga upp en plan, driva, följa upp och rapportera arbetet mot uppsatta mål. I rollen ingår både att ha en strategisk övergripande blick för kommunhelheten och dess breda och komplexa verksamhet och att operativt verkställa att nödvändiga delar kommer till stånd.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete samt kvalificerat utvecklingsarbete. Du har högskoleutbildning inom kvalitetsutveckling, samhällsvetenskap, ledarskap eller liknande som arbetsgivare bedömer som relevant för tjänsten. Du kommunicerar och uttrycker dig väl på svenska, både muntligt och skriftligt, liksom du är van att arbeta digitalt. 

Om du dessutom har något av följande är det meriterande: 

 • har arbetat med kvalitetsmodeller och -standarder
 • annan dokumenterad utbildning inom kvalitetsarbete 
 • erfarenhet av att utveckla och förvalta ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete
 • erfarenhet av en roll som kvalitetsutvecklare eller motsvarande inom offentlig förvaltning
Du är drivande och resultatinriktad, en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa sättet att kommunicera. Tjänsten ställer höga krav på samarbete med många olika parter vilket innebär att vi vill att du har en hög förmåga att kunna samarbeta, vara lyhörd och smidig i att skapa och upprätthålla relationer. Vidare besitter du en god ledningsförmåga och är van att arbeta självständigt med att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Therese Andersson, enhetschef för verksamhetsutveckling, 018- 727 86 70

Fackliga företrädare:
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 2212
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 4949

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet