Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Speciallärare i svenska till Ärentunaskolan

Diarienr:
UBN-2021-06555
Arbetsplats:
Ärentunaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du speciallärare som brinner för att identifiera och undanröja hinder i elevers lärandeprocess? Har du en stark tilltro till individen och vill skapa trygga miljöer för elever i behov av extra stöd? Välkommen till en skola som gör skillnad!

Ärentunaskolan är en grundskola för årskurs 7-9 belägen i Storvreta, en dryg mil norr om Uppsala. Skolan har cirka 525 elever och cirka 60 personal. Skolan ligger nära Storvreta centrum och naturnära och med utsikt över Fyrisån. I anslutning till skolan ligger två sporthallar samt en fin konstgräsplan.

Ärentunaskolan har en stabil och kompetent personalgrupp med god sammanhållning och andelen behöriga lärare är mycket hög. Skolan har ett välfungerande elevhälsoteam och en bra beredskap att möta elever med särskilda behov.

Här kan du läsa mer om Ärentunaskolan

Ditt uppdrag

Som speciallärare kommer du att arbeta aktivt med elever i behov av särskilt stöd och arbeta i skolans lilla undervisningsgrupp. Det ingår att vara med och utveckla samt förfina skolans arbete med att göra undervisningen tillgänglig för alla elever tillsammans med kunniga och erfarna medarbetare. Du förväntas skapa förutsättningar tillsammans med elevhälsans och skolans olika professioner för att nå vårt mål om att alla elever kan lyckas och känna sig lyckade. Du kommer även att ge stöd till pedagoger och elever, främst i grupp men i vissa fall även enskilt.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation. Har du akademisk examen inom specialpedagogik, utbildning gällande neuropsykologiska funktionsvariationer samt läs- och skrivsvårigheter ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd, gärna i särskild undervisningsgrupp. Du behöver ha erfarenhet av arbete med elever med stora psykosociala behov och neuropsykiatriska funktionsvariationer.

För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Utöver detta behöver du ha IT-kunskaper med inriktning mot pedagogiskt arbete, grundläggande kunskaper i Office 365 samt vara van att hantera digitala verktyg (IKT). Det är en fördel om du är förtrogen med olika digitala stödverktyg och har kunskaper i system som Pro-Renata, E-barn och Unikum. Det är även meriterande om du har kunskaper inom specialpedagogik och håller dig uppdaterad i aktuell forskning inom specialpedagogik.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vidare är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Sist men inte minst är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Dessutom är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samtidigt som du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Mikael Ö. Huhta, rektor, 018-727 09 75.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Elisa Erikson eller Louise Plobeck, 018-727 77 66
Lärarnas Riksförbund, Anna Wembelius Hallgren, 018-727 77 66. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet