Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Boendeassistent / undersköterska till Arbete och Bostad i Uppsala

Diarienr:
OSN-2021-00543
Arbetsplats:
Arbete och Bostad
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Arbete och Bostad behöver nu tillsätta en boendeassistent/undersköterska som har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation. Vill du ge stöd vid vardagliga sysslor och hushållsbestyr och arbeta med personlig omvårdnad? Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete! 

Arbete och bostad driver gruppbostäder och daglig verksamhet i kommunens egen regi. Målgruppen är vuxna med behov av stöd enligt LSS och Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Insatserna är flexibla utifrån individens enskilda behov och uppdragsgivarens önskemål.

Vi söker nu medarbetare till gruppbostäderna i Danmark 69, Helsingforsgatan 159 och Sköldmövägen 19. Gruppbostäderna har följande inriktning: Danmark 69 - inriktning för personer med förvärvad hjärnskada, enligt LSS. Helsingforsgatan 159 - personer med intellektuell funktionsnedsättning, enligt LSS, Sköldmövägen 19 - yngre personer med demenssjukdom, enligt LSS. 

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du först och främst att att arbeta som undersköterska. Det innebär i första hand att ge stöd vid vardagliga sysslor och hushållsbestyr och arbeta med personlig omvårdnad. Dessutom kommer du att arbeta med genomförandeplaner, ge stöd, service och omvårdnad till de boende samt samverka med annan personal på boendet. Du arbetar med vuxna personer som under livets gång drabbats av en förvärvad hjärnskada eller föddes med en intellektuell funktionsnedsättning. Du arbetar utifrån deras individuella genomförandeplan och i samarbete med andra personer i deras nätverk, såsom anhöriga, företrädare, HSL och habilitering. I arbetet ingår mycket omvårdnad, journalföring samt serviceinsatser såsom matlagning, städ, tvätt och stöd med personlig hygien. Det ingår också att vara delaktig och behjälplig i brukares fritidsaktiviteter.

Under vardagarna kan personerna jobba inom Omsorgsförvaltningens dagliga verksamhet. I samarbete med dem jobbar vi med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Du ska se dessa verktyg som naturliga och självklara för att personen ska få sin delaktighet, självständighet och integritet denne har rätt till.

Delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter kan ingå. Du har stöd av lokala instruktioner och fastställda rutiner och ett övergripande kvalitetsledningssystem.
Du tar aktiv del i planering och genomförande av personens beviljade insatser. Du kommer att rapportera till verksamhetschef.

Din bakgrund

Till uppdraget som boendeassistent/undersköterska söker vi dig som har omvårdnadsutbildning som motsvarar undersköterskekompetens. Det är meriterande om du har arbetat på LSS-boende, arbetat inom äldreomsorgen samt arbetat med omsorg av personer med funktionsnedsättning. Har du även erfarenhet av arbete med personer med demenssjukdom och annat arbete inom sjukvården är det också meriterande.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samt flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vidare är du pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst söker vi dig som är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johanna Olsson, verksamhetschef, 018-727 76 24
Helene Jöerand, verksamhetschef, 018-727 28 79

Facklig företrädare:
Kommunal 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, flera tjänster Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet