Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Elevassistent till Eriksberg grundsärskola

Diarienr:
UBN-2021-06291
Arbetsplats:
Eriksberg grundsärskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som elevassistent. Vi på Eriksberg grundsärskola erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan!

Eleven står i centrum i vår verksamhet. Vår ambition är att med god pedagogik, höga förväntningar, delaktighet och samarbete med vårdnadshavare skapa en gynnsam miljö för personlig och social utveckling. Vi arbetar för att alla elever utvecklas på bästa möjliga sätt och får en god grund för ett livslångt lärande.

Här kan du läsa mer om Eriksbergs grundsärskola

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta i högstadiet på Eriksbergs grundsärskola, där du är med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består i att stödja elever, enskilt och i grupp, för att eleverna ska lyckas i skolan. Du ska arbeta i ett klasslag, elevnära samt med ett tydligt fokus på elevernas utveckling mot målen i grundsärskolans läroplan. Du samarbetar med lärare, andra elevassistenter och elevhälsan.

I arbetet ingår att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Du kommer att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Det ingår även att genomföra anpassade skoldagar i avskild miljö för elever med stort behov av alternativa och kompletterande medel.  Du kommer att arbeta med elever med intellektuella funktionsnedsättningar där du samverkar med klassens lärare och stöttar elever i undervisningssituationen samt på raster.

Din bakgrund

Vi söker dig som har gymnasieexamen och erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd samt personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du har kompletterande pedagogisk utbildning, barnskötarutbildning, utbildning i lågaffektivt och/eller utbildning i tecken som stöd. 

Det är en fördel och du har erfarenhet av arbete inom grundsärskola eller gymnasiesärskola. Har du erfarenhet av arbete med barn med utåtagerande beteende, kompensoriska hjälpmedel samt alternativa kommunikationsmetoder såsom teckenkommunikation och bildstöd ses det som meriterande.

Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är önskvärt att du har goda datorkunskaper. Det är även meriterande om du har kunskaper om autism, teckenkommunikation och AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en person som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Sist men inte minst söker vi dig som är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Dessutom är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Cia Hagman, verksamhetsledare. 018-727 49 18.

Facklig företrädare: Kommunal, Linda Jenvall, 018-727 57 41. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2022-06-10 Omfattning: 80-100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet