Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Kommunikatör med intresse förändringsledning

Diarienr:
KSN-2021-02743
Arbetsplats:
Stab Kommunikation på kommunledningskontoret
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en proaktiv kommunikatör med erfarenhet av samhällskommunikation? Har du lätt för att sätta dig in i strategiska frågor och trivs med att ge ett verksamhetsnära och aktivt stöd till en ledningsgrupp? Då kan denna roll vara riktigt intressant för dig!

Uppsala kommun har en central kommunikationsstab som stödjer kommunens verksamheter med det strategiska och praktiska kommunikationsarbetet.

Vi söker en person med bred erfarenhet från kommunikationsområdet som kan bistå en ledningsgrupp i både långsiktiga utvecklingsfrågor och praktiska frågor inom kommunikation.

Ditt uppdrag

I rollen som kommunikatör arbetar du proaktivt med att initiera och driva kommunikationsfrågor för den verksamhet du stödjer. I samråd med förvaltningens direktör, verksamhetsansvariga och teamkollegor i stab kommunikation prioriterar du kommunikationsarbetet och strävar efter att med kommunikation som verktyg bidra till verksamhetens övergripande mål och värdegrund. I dina arbetsuppgifter ingår att tolka verksamhetens kommunikativa utmaningar och sätta kommunikationsmål utifrån verksamhetsmål. Du arbetar nära förvaltningsledningen och är en aktiv del i ledningsgruppen.

Ditt uppdrag ställer krav på såväl kommunikationsstrategisk som operativ förmåga. Arbetet kan skifta från innehållsproduktion för olika kanaler, till kommunikationsstöd i stora kommungemensamma projekt eller direkt till chefer och kollegor i kommunens verksamheter.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som en kommun, ett Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna och staden. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i hela Uppsala kommun. Det är behoven som vägleder hur vi agerar och prioriterar för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans, välkomna nyskapande.

Se gärna filmen om Uppsala kommuns värdegrund.

Din bakgrund

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av såväl operativt som strategiskt kommunikationsarbete samt en högskoleutbildning med kommunikationsinriktning eller motsvarande. Du är en van rådgivare i kommunikationsfrågor och van att arbeta proaktivt med att initiera och driva kommunikationsfrågor för olika projekt och verksamheter. Vi vill att du har erfarenhet av projektledning, kunskap om politiskt styrda organisationer samt intresse för förändringsledning. Tjänsten kräver god förmåga att skriva och att förklara komplexa sakfrågor på ett lättbegripligt sätt. 

Vidare vill vi att du har erfarenhet av:

  • arbete med samhällskommunikation och digital kommunikation
  • att coacha inför intervjuer och av att arbeta med pressfrågor
Har du dessutom yrkeserfarenhet av något av följande är det meriterande:
  • förändringskommunikation
  • förändringsledning
  • arbete med kommunikation av politiska beslut
  • kommunikation vid myndighetsutövning
Som person har du lätt att se frågor i ett större perspektiv och att se sammanhang och lösa komplexa frågor. Viktigt är även en god samarbetsförmåga och förmåga att relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ingegerd Giegold, enhetschef, 018-727 09 80.

Fackliga företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–7272440
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
DIK, Erik Önnevall, 018-727 21 85

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet