Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Förskollärare med särskilt uppdrag

Diarienr:
UBN-2021-06191
Arbetsplats:
Kommunal förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Du som brinner för förskolans uppdrag; här finns uppdraget du har längtat efter!
Vi ska nu tillsätta två visstidsanställningar på respektive 50% vilket möjliggör för dig att kombinera detta uppdrag med ditt arbete som ordinarie förskollärare.

Forskning visar att det är positivt för barns utveckling att gå i förskola. Förskolans språkutvecklande arbetssätt är viktigt för alla barn, men störst betydelse har det för barn som har ett annat modersmål än svenska. Enligt kommunens kartläggning går barn till utrikesfödda föräldrar inte i förskolan i lika hög utsträckning som barn med svensk bakgrund. Bristande kunskap om förskolans uppdrag och verksamhet kan vara ett hinder som gör att föräldrar avstår från förskola. Därför har Uppsala kommun satt som mål att öka andelen barn som går i förskolan med särskilt fokus på barn i familjer som nyligen har flyttat till Sverige.

Vi letar nu efter två förskolllärare som kan omsätta våra mål till verklighet!
Sugen på att testa alla vägar för att fler utrikesfödda föräldrar ska välja att sätta sina barn i förskola?

Ditt uppdrag

Ditt övergripande mål är att tillsammans med kollega hålla ihop, driva och, under processens gång, även utveckla åtgärder och aktiviteter som leder till att fler barn till utrikesfödda går i förskola.

En del av uppdraget innebär praktiskt arbete exempelvis i form av återkommande aktiviteter för att informera om förskolans uppdrag och betydelse på bland annat Öppna förskolan, mödra - och barnavårdscentraler, bibliotek, Utbildnings- och jobbcenter, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och SFI (Svenska för invandrare) men även uppsökande verksamhet för att nå föräldrar som inte deltar i eller kan nås via dessa instanser. I uppdraget ingår också att utveckla lättillgänglig information på flera språk för kommunens webbplats och via exempelvis filmer och affischer.

Du kommer att samarbeta tätt med Öppna förskolan men också skapa och utveckla samverkan både internt med kommunens övriga förvaltningar och myndigheter liksom externt med civilsamhället och föreningslivet. Uppföljning, utvärdering och rapportering av resultat görs löpande.

Din bakgrund

För att lyckas i uppdraget måste du inte bara ha ingående kunskap om förskolans uppdrag genom läroplanen utan också ha förmåga att förmedla den till skilda målgrupper i olika forum. Du måste även ha mycket goda kunskaper om flerspråkighet och det är en fördel om du har utbildning i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Att vara legitimerad förskollärare och ha flerårig erfarenhet av yrket är därför ett krav. Erfarenhet från arbete på förskola med flerspråkiga barn ser vi som meriterande. Att behärska svenska språket i tal och skrift är en förutsättning men talar du flera språk ser vi det som en tillgång.

Som person måste du kunna ta initiativ och driva arbetet framåt i tätt samarbete med kollega. Du är både kreativ och resultatorienterad men har samtidigt förmåga att analysera och förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag. Som person är du utåtriktad och duktig på att skapa, underhålla och utveckla relationer och din omgivning uppfattar dig som smidig och lätt att samarbeta med.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta områdeschef Åsa Östman Chirinos, 018-727 2201.

Fackliga företrädare: 
Lärarnas Riksförbund, Helena Dübeck, 018-727 24 23, Lärarförbundet. Louise Plobeck, 018-727 24 95.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad Omfattning: 50% Tillträde: Enligt överenskommelse till 2022-12-31 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet