Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Speciallärare med inriktning språk-, skriv- och läsutveckling åk F-6

Diarienr:
UBN-2021-06187
Arbetsplats:
Vaksalaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Vaksalaskolan behöver nu tillsätta en ny speciallärare med inriktning språk- och skriv- och läsutveckling. Ditt främsta uppdrag blir att ge dina elever goda ämneskunskaper och samtidigt hjälpa dem att utveckla de förmågor och strategier som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. Vi söker dig som ser kraften i varje individ och har en stark tilltro till andra människor – är det du?

Vaksalaskolan är en tvåparallellig grundskola med cirka 580 elever i åldrarna 6-16 år. Skolan erbjuder verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 samt fritidsverksamhet. Skolan är belägen vid Vaksalatorg och har på grund av sitt geografiska läge stor elevtillströmning och mycket goda pendlingsmöjligheter. Det är bra stämning på arbetsplatsen!

Här kan du läsa mer om Vaksalaskolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att skapa förutsättningar tillsammans med elevhälsans och skolans olika professioner för att nå vårt mål om att alla elever kan lyckas och känna sig lyckade. Du kommer också att ge stöd till pedagoger och elever, främst i grupp men i vissa fall även enskilt. Det ingår även att arbeta aktivt med elever i behov av särskilt stöd samt utföra kartläggningar. Du förväntas att ge handledning genom att vara en kunnig och lyhörd rådgivare i pedagogiska frågor.

I uppdraget ingår även att:

  • stötta elever med särskilda behov
  • undervisa både enskilt och i smågrupper
  • handleda kollegor
  • bidra till verksamhetens utveckling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation, speciallärarexamen samt utbildning gällande läs- och skrivsvårigheter. Har du akademisk examen inom specialpedagogik, utbildning gällande neuropsykologiska funktionshinder, språkstörning och särbegåvning ses det som meriterande.

Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som speciallärare, handledning av pedagoger och av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med elever med intellektuell funktionsnedsättning, autism och/eller andra funktionsvariationer/neuropsykiatriska funktionsvariationer. 

För att lyckas i arbetet behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska samt kunskaper inom specialpedagogik. Det är en fördel om du har kunskaper i att hantera digitala verktyg (IKT), är förtrogen med olika digitala stödverktyg samt har kunskaper i system som Pro-Renata, E-barn och Unikum. Det är även meriterande om du har kunskaper i aktuell forskning inom specialpedagogik samt lärmiljöer.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Bengt Stenberg, rektor, 018-727 50 63
Linn Vikander, biträdande rektor, 018-727 33 56.

Fackliga företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Helena Dübeck, 018-727 24 23
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018- 727 24 95.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet