Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Speciallärare i matematik till Ellen Fries gymnasium

Diarienr:
UBN-2021-06186
Arbetsplats:
Ellen Fries gymnasium
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Ellen Fries gymnasium söker en legitimerad speciallärare som brinner för att identifiera och undanröja hinder i elevers lärandeprocess. Du har en stark tilltro till individen och kommer tillsammans med andra i lärarlaget att skapa trygga miljöer för elever i behov av extra stöd. Välkommen till en skola som gör skillnad! 

Det bästa med det här jobbet är att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar och att få vara med och utbilda framtidens medborgare och att arbetet är väldigt mångsidigt. 
Här får du chansen att arbeta på en skola där bildning och kreativitet och företagande är ledorden. Våra lärare arbetar undersökande med flexibilitet och variation i undervisningen för att möta elevernas olika vägar för lärande och utveckling. Ellen Fries gymnasium präglas av en nyfikenhet på elevens lärandeprocess och vetskapen om att samarbete med elever och kollegor och ledning är det bästa sättet att öka elevernas kunskaper. Vi öppnade skolan hösten 2020 och bygger upp skolan läsår för läsår och med fler elever varje år. 

Läs mer om vår skola här: Ellen Fries gymnasium

Ditt uppdrag

Att arbeta som speciallärare på Ellen Fries gymnasium innebär i första hand att arbeta aktivt med elever i grupp och enskilt som har behov av särskilt stöd men även att utföra kartläggningar och ge handledning genom att vara en kunnig och lyhörd rådgivare i pedagogiska frågor. Dessutom kommer du att ge förslag på lämpliga strategier, metoder, material och verktyg i dialog med andra, vara med och utveckla samt förfina skolans arbete med att göra undervisningen tillgänglig för alla elever tillsammans med kunniga och erfarna medarbetare, ge stöd till pedagoger och elever, främst i grupp men i vissa fall även enskilt. Du kommer även arbeta som mentor för upp till 12 elever. Din närmaste chef kommer att vara skolledningen, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har svensk lärarlegitimation med matematik, speciallärarexamen och akademisk examen inom specialpedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har utbildning gällande neuropsykologiska funktionshinder och utbildning gällande läs- och skrivsvårigheter. Du har erfarenhet av arbete som speciallärare och undervisning där eleverna haft utmaningar i matematik. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av arbete på gymnasieskola, handledning av pedagoger samt arbete med barn/ungdomar med stora psykosociala behov. Du har god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, IT-kunskaper med inriktning mot pedagogiskt arbete, kunskaper inom specialpedagogik samt kunskaper inom goda lärmiljöer. Det är även positivt om du har kunskaper i system som Pro-Renata och It´slearning, kunskaper i aktuell forskning inom specialpedagogik samt kunskaper i att hantera digitala verktyg (IKT).

Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samt empatisk och du kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du en person som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat samt kreativ och du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Sist men inte minst söker vi dig som är flexibel och du ser möjligheter i förändringar samt utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Furenborn, programrektor, 018 727 20 21

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Alexander Schöning, 018-727 30 18
LR, Linnea Hammarstrand 018-727 30 37

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet