Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Strateger till vård- och omsorgsförvaltningen

Diarienr:
OSN-2021-00523
Arbetsplats:
Enheten strategiskt stöd
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta i en dynamisk förvaltning i Uppsala kommun med strategiska frågor på uppdrag av förvaltningsledningen, omsorgsnämnden och äldrenämnden? Är du kommunikativ, analytisk och strukturerad och har erfarenhet av utredningsarbete? Då kan uppdraget som strateg vara din nästa utmaning!


Vi söker nu två strateger till enheten strategiskt stöd. Enheten är nybildad i vår nya vård- och omsorgsförvaltning och stödjer förvaltningsledningen, äldrenämnden och omsorgsnämnden. Enheten består av 10 kvalificerade medarbetare som arbetar med uppdrag kopplat till målgrupperna äldre och omsorg som kommer från nämnderna eller förvaltningsledningen. I enhetens ansvarsområde ingår även programansvar för de kommunövergripande programmen för full delaktighet och äldrevänlig kommun. Enheten ansvarar bland annat för att bereda beslutsunderlag, genomföra utredningar, nämndernas strategiska planer, verksamhetsplaner, uppföljning av dem samt samverkan med civilsamhälle och föreningar.

Ditt uppdrag

Arbetet som strateg innebär att vara såväl styrande, stödjande som kontrollerande i olika sammanhang. I strategrollen kommer du att ansvara för kvalificerade utredningar och framtagande och uppföljning av nämndernas strategiska planer. En stor del av arbetet innebär handläggning av ärenden genom att samla information, ta fram fakta, analysera och skriva rapporter och tjänsteskrivelser med förslag till beslut, yttrande eller remissvar. I huvudsak avser handläggningen ärenden som kommer från förvaltningsledning eller från de berörda nämnderna. Du får möjlighet att arbeta självständigt och i nära samarbete med kollegor och chef. I arbetet ingår även samverkan internt och externt med olika aktörer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleexamen inom exempelvis statskunskap/samhällsvetenskap, juridik, hälso- och sjukvård, socionom/sociala omsorgsprogrammet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av att arbeta inom utredning, analys, uppföljning, projekt eller liknande både självständigt och i samverkan med andra. Vi ser helst att du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och har goda kunskaper om offentlig förvaltning och de lagar som styr den. Det är meriterande om du även har erfarenhet av vård och omsorg och/eller hälso- och sjukvård. Du är van att presentera analyser, rapporter o dyl i olika sammanhang och har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska både skriftligt och muntligt.

Som person är du analytisk och är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är också strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Vi ser också att det är viktigt att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
tillförordnad enhetschef Thomas Karlsson, 018-727 09 74

Fackliga företrädare:
SSR/SACO: Maria Persson, 018-727 24 24
Vision: Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet