Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Avtalsansvarig till Fastighetsstaben

Diarienr:
KSN-2021-02589
Arbetsplats:
Fastighetsstaben
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du juristutbildning eller motsvarande utbildning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Fastighetsstaben behöver nu tillsätta en avtalsansvarig som förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället - på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete! 

På enheten avtal träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vid inhyrning av lokaler och bostäder. Tjänsten innefattar många olika typer av utmaningar. Vi har hög kompetens inom fastighetsjuridik och hyresavtal. Enheten har en bra sammanhållning och hjälper varandra när det behövs.

Ditt uppdrag

Som avtalsansvarig på Fastighetsstaben kommer du att arbeta med fastighetsjuridik, dokumentering och hyresavtalsfrågor. Mer specifikt kommer du att arbeta med olika typer av hyresavtalsfrågor och hyreskontrakt och vara juridiskt sakkunnig inom förvaltningens ansvarsområden med särskilt fokus på fastighetsjuridik. Du kommer dessutom att skriva, förhandla och upprätta hyresavtal mellan Uppsala kommun och fastighetsägare, ansvara för avtalsuppföljning, ekonomi och budget för dina hyresobjekt samt samarbeta och samverka med kommunjuristerna vid kommunledningskontoret och andra samarbetsparter.

I jobbet ingår även att:

  • ge juridisk vägledning
  • analysera avtal och underlag
  • tolka avtal och föreskrifter
  • ta fram underlag
  • utveckla arbetssätt och rutiner
  • ansvara för beslutsunderlag.

Din bakgrund

För att arbeta som avtalsansvarig hos oss krävs det att du har juristutbildning eller motsvarande utbildning. Har du även utbildning inom företagsekonomi är det meriterande. Vidare har du mycket goda kunskaper i Microsoft Office (speciellt Word och Excel), mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt B-körkort. Erfarenhet av arbete med lokalhyresförhandling, tvisteprocess i domstol och hyresnämnd för lokal- och bostadsfrågor, arbete med ekonomiskt ansvar för budget och prognos samt arbete i kommunal verksamhet är meriterande.

Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Sist men inte minst är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Daniel Altersberg, enhetschef, 018-727 44 68
Agnes Larsson Lindholm, teamledare, 018-727 47 37

FackligA företrädare:
Sveriges arkitekter, Sofi Rosell Güler, 018-727 47 85
SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58 Vision, Andreas Morström, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2022-05-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet