Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Fysioterapeut med tjänstgöring på Björklingegården och Lundgården

Diarienr:
ALN-2021-00502
Arbetsplats:
Björklingegården och Lundgården
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du fysioterapeut som är van att göra självständiga bedömningar och fatta egna beslut? Vill du vara med och bidra till en god och jämlik vård? Vi ser fram emot din ansökan!

Verksamheterna ligger cirka 2 mil norr om Uppsala med goda bussförbindelser. Du kommer att att ha din tjänstgöring fördelad 50/50 mellan Björklingegården som ligger i Björklinge och Lundgården som ligger i Bälinge, det är cirka 1 mil mellan verksamheterna.

Ditt uppdrag

Som fysioterapeut kommer du att bedöma behovet av och utföra sjukgymnastisk behandling samt utvärdera behandlingsresultat. Du kommer att handleda omvårdnadspersonal i rehabiliterande arbetssätt.
Nära samarbete i team med arbetsterapeut, sjuksköterska och omvårdnadspersonal ingår i tjänsten. Du förväntas bidra med utveckling i verksamheten samt att ge insatser med stor hänsyn till brukarnas individuella behov.

Det ingår att i förekommande fall delegera sjukgymnastisk behandling samt följa upp den. Du kommer även att delta i teamsamverkan kring brukare till exempel beträffande fallriskbedömningar och Senior Alert samt ingå i verksamhetschefens ledningsgrupp tillsammans med övrig legitimerad personal och teamombud.

Din bakgrund

Vi söker dig som har fysioterapeut legitimation. Har du handledarutbildning, demensutbildning och utbildning i geriatrik ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som fysioterapeut, med äldre personer och åldrandets sjukdomar samt av att göra självständiga bedömningar och fatta egna beslut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandling av patienter med komplex problematik. 

För att lyckas i arbetet behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda kunskaper inom BK (Basal Kroppskännedom). Det är även meriterande om du har god dokumentations- och datorvana samt kunskaper i andra språk än svenska och engelska.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Sist men inte minst är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god ledarskapsförmåga. Dessutom har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Pia Johansson, verksamhetschef, 018-727 78 56.

Facklig företrädare: Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet