Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetsutvecklare företagskultur och organisationsutveckling

Diarienr:
KSN-2021-02473
Arbetsplats:
Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med i en spännande utvecklingsfas för det nya bolaget Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB?

I det nya bolaget har vi för stöd i vår utveckling inrättat en tjänst som ska arbeta med organisationsutveckling och vår interna kultur. Så här ser vi på saken: Organisationsutveckling är något varje verksamhet måste ägna sig åt kontinuerligt.  Organisationsutveckling innefattar utveckling av bra processer som berör områden som kommunikation, ledarskap, kompetensutveckling och digitala stöd. Vi vill utveckla nya kompetenser, utveckla beteenden och nya sätt att samarbeta, etablera nya strukturer som sammantaget kommer att leda till att bolaget når sina mål.

Läs mer om Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB (Arenor och fastigheter) här och här.

Hos oss erbjuds du möjlighet till utbildning och personlig utveckling, bra balans mellan yrkes- och privatliv och intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Vi har en blandning av en fysisk arbetsplats och digital arbetsplats och utgår ifrån aktivitetsbaserat arbetssätt. Vi vill göra arbetsplatsen mångsidigt användbar över tid och forma organisation och rutiner för att följa upp och justera vid behov. Vi ska upplevas som tillgängliga, effektiva och serviceinriktade.

Ditt uppdrag

Uppdraget som verksamhetsutvecklare innebär att självständigt och i samarbete med VD och ledning planera, genomföra och gemensamt utveckla bolagets interna kulturarbete och organisation. Det sker genom inkluderande team- och ledarskapsutveckling, medarbetarutveckling och värdegrundsarbete som syftar till att bygga en bolagskultur med gott arbetsklimat och stolthet hos alla medarbetare baserat på Uppsala kommunkoncerns värdegrund - arbeta tillsammans, välkomna nyskapande och göra skillnad.

Se en kort film om Uppsala kommuns gemensamma värdegrund.

Du driver självständigt koordinering och samordning av målgruppsanpassade initiativ och aktiviteter i den förändrings- och utvecklingsresa som medarbetare och chefer arbetar i. Aktiviteterna ska vara knutna till bolagets övergripande mål och inriktning om en hälsofrämjande och modern arbetsplats. I rollen vävs strategi, taktik och operativa uppgifter samman för att åstadkomma störst verksamhetsnytta och engagemang på alla organisatoriska nivåer i bolaget.

Du kommer att vara anställd på kommunledningskontoret i Uppsala kommun och rapportera till Enhetschef inom stab HR som din formella chef och till VD på Arenor och fastigheter inom ramen för uppdraget. Du arbetar merparten av din tid tillsammans med ledningen på Arenor och fastigheter, men kommer också att ha ett sammanhang med kollegor inom stab HR.

Din bakgrund

Vi söker dig med flerårig och dokumenterad erfarenhet och av att leda utveckling av verksamhet och organisation kopplat till utveckling och förändring av arbetssätt och beteenden. Som grund har du en högskoleutbildning - gärna med inriktning personalvetenskap, beteendevetenskap eller kommunikation - eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
Vidare vill vi att du har:

  • flerårig och dokumenterad erfarenhet av att leda medarbetare, chefer och organisation genom utvecklingsfaser och i konkreta träningsmiljöer, såväl digitalt som i grupp
  • erfarenhet av att jobba mot och med ledningsgrupper i organisationer eller bolag
  • erfarenhet av att arbeta strukturerat med kommunikation i förändring samt ha ett coachande förhållningssätt gentemot kollegor och chefer
  • god svenska och engelska i tal och skrift
Har du dessutom något av följande är det meriterande:
  • arbetat som ledarutvecklare, organisationskonsult eller som ledare
  • erfarenhet av kommunal verksamhetsstyrning
  • erfarenhet av att leda digitaliseringsinitiativ
  • erfarenhet av projektledning och förändringsinitiativ
  • god vana av att använda officepaketet och arbeta i digitala miljöer och plattformar
För att lyckas med uppdraget tror vi på en ledare som skapar engagemang och delaktighet, är kommunikativ och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du har lätt för att skapa och behålla kontakter, trivs med olika samarbeten och har god förmåga att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Thomas Perslund, VD Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB, 073-508 94 99
Åsa Virdhall, enhetschef chefs- och ledarutveckling kommunledningskontoret stab HR, 018-727 12 23

Fackliga företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–7272440
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
DIK, Erik Önnevall, 018-727 21 85
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta Kajsa Angerdal på enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet