Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetschef

Diarienr:
OSN-2021-00468
Arbetsplats:
Daglig verksamhet
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du göra skillnad? Är du intresserad av att tillsammans med oss utveckla Sveriges största dagliga verksamhet? 

Vi växer och behöver nu förstärka vårt team med ytterligare en lagspelare som dessutom är trygg och lyhörd som chef.

Som verksamhetschef får du ansvar för mellan 2-14 arbetsplatser/ enheter och en av dina främsta uppgifter blir att genom ett operativt och nära ledarskap ge dina medarbetare förutsättningar att lyckas i sina uppdrag. Till din hjälp i arbetet finns kompetenta och trevliga kollegor liksom hjälpsamma stabsfunktioner inom HR, ekonomi och IT. Vi arbetar tillsammans, välkomnar nyskapande, och gör skillnad för många Uppsalabor och deras anhöriga.

Vår dagliga verksamhet omfattar totalt ca 80 arbetsplatser runt om i Uppsala. De insatser vi utför inom daglig verksamhet utgår ifrån biståndsbeslut enl. LSS 9 § 10, och verkställs efter den enskildes individuella önskemål, förutsättningar och behov.
Du ingår i ledningsgruppen för daglig verksamhet inom kommunens egen regi, och rapporterar till områdeschef.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om daglig verksamhet här!

Ditt uppdrag

Som verksamhetschef förmedlar du visioner och mål så att medarbetare förstår och känner sig delaktiga. Du uppmuntrar deras drivkraft och kreativitet inom arbetets ramar. Som en viktig del i uppdraget för du fram idéer och deltar i ledningsbeslut som rör hela området. Med stöd av kollegor, områdeschef och staber tar du ansvar för budget och resultat mot uppsatta mål inom din egen verksamhet. Utöver budget- och verksamhetsansvar, ingår personal-, arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning från t.ex. sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet, personalvetarprogrammet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig och vi förväntar oss att du har kunskaper inom relevanta lagrum såsom LSS, SoL, HSL och arbetsrätt. För att lyckas i uppdraget måste du antingen ha chefserfarenhet med budget- och personalansvar och det är då meriterande om du tidigare har arbetat inom daglig verksamhet enligt LSS, alternativt annan insats enligt LSS. Har du inte chefserfarenhet måste du ha gedigen mångårig erfarenhet av arbete inom LSS i arbetsledande funktion. Därutöver har du goda kunskaper i Office-paketet och är van att lära dig nya program och system.

Du är en lyhörd ledare som av din omgivning upplevs som smidig och lätt att samarbeta med. Du är samtidigt beslutsmässig och resultatorienterat och har god förståelse för de ekonomiska samband och faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Rasmus Wennström, områdeschef , 018-727 21 53. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12.

Fackliga företrädare: 
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30 
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet