Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Drifttekniker IT

Diarienr:
KSN-2021-02430
Arbetsplats:
Stab IT
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en analytisk och driven IT-drifttekniker? Vill du förena ditt tekniska kunnande med din sociala talang för att på bästa sätt ge en god service till våra användare? Välkommen med din ansökan!

IT-infrastrukturenheten på Uppsala kommuns IT-stab levererar hela grunden för IT och digitalisering i kommunen. Inom enheten ryms serverdrift, datanät, databaser, hantering av mobila enheter och alla persondatorer i kommunen samt 2:a linjens IT-support. Vi möter alla kommunens verksamheter i deras dagliga uppdrag och spännvidden är enorm. Inom enheten arbetar vi aktivt med vidareutveckling för medarbetarna och med den bredd av uppgifter som finns inom enheten är möjligheterna att utvecklas inom området goda. Tjänsten tillhör infrastrukturenheten, cirka 80 personer och som är del av kommunens IT-stab på totalt 160 anställda som i sin tur tillhör Kommunledningskontoret.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att lösa olika typer av tekniska ärenden, arbeta med utveckling och drift och dokumentation av förvaltningsspecifika system. Det ingår även att bidra till förebyggande åtgärder av verksamhetens digitalisering och automatisering.

I uppdraget ingår även att:

  • göra felsökningar
  • medverka vid upphandlingar
  • säkerställa att rutiner är uppdaterade och användarvänliga
  • ge support via vårt ärendehanteringssystem
  • mäta tillgänglighet och tillförlitlighet för tjänsterna.

Din bakgrund

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med relevant inriktning. Det är meriterande om du har utbildning i Windows Server och VMware. För att lyckas i ditt arbete behöver du ha erfarenhet av större komplexa IT-miljöer och serverdrift. Det är en fördel om du har erfarenhet av Microsoftbaserade plattformar. Det är även meriterande om du tidigare arbetat i system som Azure, MS 365, Powershell, Linux och Active Directory. 

Arbetet kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska. Du behöver även ha goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i Active Directory. Har du goda kunskaper i Microsoft System Center, Office 365 samt Cohesity är det meriterande. 

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du initiativ, sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och tar ansvar för att driva ditt arbete framåt.

Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är även bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Mats Birgersson, gruppchef, 070-824 85 13
Peter Nordström, drifttekniker IT, 070-272 91 63.

Facklig företrädare: 
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 22 34. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Omgående Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet