Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare i svenska som andraspråk & svenska till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Diarienr:
UBN-2021-05452
Arbetsplats:
Uppsala yrkesgymnasium Jälla
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete som lärare i svenska som andraspråk på gymnasienivå och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter. Vi på Uppsala yrkesgymnasium Jälla erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, naturbruksprogrammet och fordon- och transportprogrammet. Dessutom finns introduktionsprogram och särskola och vuxenutbildningar på skolan och har idag cirka 700 elever. Skolan är belägen cirka 6 km från Uppsalas centrum med goda bussförbindelser.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp undervisning i svenska som andraspråk och svenska med hjälp av datorer och andra digitala hjälpmedel. Det ingår även att uppmuntra elevernas kunskapsbyggande och utforskande, delta i arbetsplatsträffar, verksamhetsutveckling och fortbildning. Du förväntas bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar. I tjänsten ingår även mentorskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarexamen med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk och svenska på grundskolan och gymnasiet. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som lärare i svenska som andraspråk på gymnasienivå. För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om gymnasieskolans styrdokument och läroplan. Utöver detta behöver du även ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda datorkunskaper.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samtidigt som du har en god ledarskapsförmåga.

Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Susanne Calland, programrektor, 018-727 89 62.

Facklig företrädare: Lärarnas Riksförbund, Tina Eriksson, 076-721 58 39.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet