Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Vikarierande behandlare / socialsekreterare till råd och behandlingsgruppen

Diarienr:
SCN-2021-00427
Arbetsplats:
Råd och behandlingsgruppen
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du jobba med råd, stöd och behandling på en arbetsplats som kännetecknas av bra laganda, gott samarbete och öppen och tydlig kommunikation mellan medarbetare? Drivs du av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor? Vi ser fram emot din ansökan!

Råd och behandlingsgruppen är ett behandlingsteam i öppenvård som erbjuder vuxna råd, stöd och psykosocial behandling och enskilt och i grupp med inriktning missbruk och beroende. Vi finns i den kommunala socialtjänsten och ingår i vissa fall som en del i en vårdkedja.

Här kan du läsa mer om råd och behandlingsgruppen

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att möta människor med beroendeproblematik. Du ska hjälpa till att sortera, kartlägga, motivera och bedriva psykosocial behandling enskilt och i grupp. Du förväntas även delta i verksamhetsutveckling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du MI utbildning som syftar till förändringsprat och utbildning inom manualbaserade program, inriktning beroende ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har dokumenterad erfarenhet av psykosocial behandling i öppenvård med fokus problematiska alkohol och drogvanor.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en person som är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker.

Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Madeleine Eriksson, enhetschef, 018-727 15 70.

Fackliga företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning under 10 månader Omfattning: 75% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet