Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Behandlare / socialsekreterare till råd och behandlingsgruppen

Diarienr:
SCN-2021-00426
Arbetsplats:
Råd och behandlingsgruppen
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du socionomexamen och är på jakt efter en ny utmaning? Vill du ha ett roligt jobb och möjlighet att göra skillnad – på riktigt? Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Råd och behandlingsgruppen är ett behandlingsteam i öppenvård som erbjuder vuxna råd, stöd och behandling både enskilt och i grupp med inriktning missbruk och beroende. Vi finns i den kommunala socialtjänsten och ingår i vissa fall som en del i en vårdkedja.

Här kan du läsa mer om råd och behandlingsgruppen

Ditt uppdrag

Som behandlare/socialsekreterare kommer du att arbeta med råd, stöd och behandling. Du kommer att möta människor med beroendeproblematik. Du ska hjälpa till att sortera, kartlägga, motivera och bedriva psykosocial behandling enskilt och i grupp. Du förväntas även delta i verksamhetsutveckling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du utbildning i MI som syftar till förändringsprat samt utbildning inom manualbaserade program till exempel återfallsprevention och CRA ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har dokumenterad erfarenhet av behandling i öppenvård med fokus problematiska alkohol och drogvanor.

Som person  är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Sist men inte minst är du en person som är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Madeleine Eriksson, enhetschef, 018-727 15 70.

Fackliga företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet