Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lönekonsult till löneservice i Uppsala

Diarienr:
KSN-2021-02348
Arbetsplats:
Löneservice i Uppsala
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Löneservice går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en lönekonsult som är en god analytiker med en förmåga att se sammanhang samt lösa komplexa frågor och problem. Har du tidigare erfarenhet av av lönearbete och vill arbeta med löpande lönearbete och support? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Löneservice består av ett glatt gäng lönekonsulter och pensionshandläggare som administrerar lönehanteringen för kommunens verksamheter och några kommunala bolag. Vi stödjer chefer via telefon och mejl i alla förekommande löneadministrativa frågor. Många av våra processer är digitaliserade och vi jobbar mycket tillsammans via Teams. Löneservice ingår i HR-Staben som tillhör Kommunledningskontoret och du kommer få 35 engagerande kollegor som tillsammans ser till att nästan 19 000 löner utbetalas varje månad. 

Vi är mitt uppe i flera stora förändringsresor, vi byter HR- och lönesystem till HRM, vi flyttar till det nya Stadshuset och vi jobbar med att hitta former för morgondagens arbetsliv efter pandemin, vilket gör att vårt arbete kommer förändras och utvecklas mycket under kommande år. 

Ditt uppdrag

I den här rollen arbetar du självständigt i vårt HR- och lönesystem och ansvarar för löpande lönearbete såsom intyg, korrigeringar, kontroller och uppföljningar. Du får också möjlighet att svara på frågor och ge service via vår support, både telefon och e-post, till kommunens chefer och administratörer. Vi arbetar i arbetsgrupper som roterar i olika perioder av månaden och vi arbetar systematiskt med ständiga förbättringar för att förenkla och kvalitetssäkra arbetssätt kopplade till lönearbetet.

Övergången till nytt system sker vid årsskiftet, vilket kommer innebära att våra arbetsuppgifter till viss del förändras och även vårt arbetssätt. Hela arbetsgruppen är delaktiga och kommer vara med och påverka hur vi framöver ska jobba. 

Din bakgrund

För att söka tjänsten ska du ha utbildning lönekonsult/lönespecialist eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser även att du har erfarenhet av lönearbete, gärna inom offentlig verksamhet. Därutöver kräver arbetet svenska språket i tal och skrift. Det är meriterande om du har kunskap om vårt kollektivavtal Allmänna bestämmelser. I övrigt ser vi gärna att du är en person som drivs av att få ta stort eget ansvar och att hjälpa och stötta andra.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Cecilia Lundh, enhetschef, 018-727 32 66
Lina Larsson, teamledare, 018-727 11 56

Facklig företrädare:
Vision, Maria Thurhagen-Åsell, 018-726 00 50, val 1 (supportnummer)

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet