Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Sjuksköterska till avdelningen hälso- och sjukvård, Uppsala kommun

Diarienr:
OSN-2021-00362
Arbetsplats:
Avdelningen hälso- och sjukvård
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med och utveckla ”förstärknings- och kompetensteamet” inom den nya hälso- och sjukvårdsorganisationen? Vi behöver dig som är engagerad och nyskapande legitimerad sjuksköterska när vi nu startar upp pilotverksamheten ”förstärknings- och kompetensteam”.  Teamet ska bidra till utveckling av vår nya hälso- och sjukvårdsorganisation.

Teamets uppdrag är att designa en förstärknings- och kvalitetshöjande resurs som kan etableras under första kvartalet 2022. Syftet är att skapa större flexibilitet vid bemanning men också säkra tillgång till relevant SSK kompetens med positiv inverkan på kvalitet och kontinuitet. Verksamheten startar upp mot patienter över 65 år som bor på särskilda boende men kommer i förlängningen riktas mot samtliga hälso- och sjukvårdsuppdrag i vård- och omsorgsförvaltningen. Särskilda boenden, korttidsboenden, växelvård samt ordinärt boende för brukare och patienter över 17 år kommer likväl som andra legitimerade grupper framdeles att inkluderas.

Till en början förläggs arbetstiden måndag-fredag, 7-16 men avsikten är att i förlängningen erbjuda förstärkning och kompetens även vid andra tider på dygnet.

Bli en av oss

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta nära våra brukare och vara en nyckelperson i verksamheten och för dina kollegor.
Hos oss får du:

  • ett varierat, stimulerande och kreativ arbete med stora möjligheter att påverka utvecklingen av hälso- sjukvårdsorganisationen
  • ett arbete där du ansvarar för och ordinerar omvårdnadsåtgärder
  • ett nära samarbete med kollegor som arbetsterapeut, fysioterapeut eller sjukgymnast, undersköterskor, vårdbiträden och läkare
  • möjligheter att utvecklas som legitimerad sjuksköterska inom din profession.
Utöver en trygg anställning och konkurrensmässig grundlön får du som sjuksköterska hos oss ett nyligen uppdaterat introduktionsprogram till din nya roll med möjlighet till handledning och kollegialt stöd. 

Här kan du läsa mer om karriär inom vård och omsorg

Din bakgrund

Vi vill att du är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet, gärna inom den kommunal hälso- och sjukvård. Vi ser det som meriterande om du har vidareutbildning inom äldrevård, psykiatrisk vård eller som distriktsjuksköterska. Vi tror att du som drivs av att få ta eget ansvar och gärna jobbar självständig men frodas i en kollegial gemenskap, kommer att trivas extra bra hos oss. Du vill gärna utveckla dig själv och på ett pedagogiskt sätt bidra till andras utveckling. Du måste ha goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift och god datavana då all dokumentation och journalföring sker digitalt. Du behöver ha B-körkort.

Som person är du flexibel, nyfiken och engagerad och tycker om att jobba lösningsorienterat. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Claudia Reitz, verksamhetschef, 018-726 02 20.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, 0771-42 04 20. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Uppsala kommun är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen har gått samman till en gemensam vård- och omsorgsförvaltning med cirka 6500 anställda. Vård- och omsorgsförvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala hälso- och sjukvården samt omsorgen.

Uppsala kommuns vård- och omsorgsförvaltning är en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. En samlad hälso- och sjukvårdsorganisation i en gemensam förvaltning ger möjlighet att satsa på hög kompetens och systematisk utveckling och innovation. Vi delar på expertfunktioner där vi ser behov, det frigör tid som i stället kan användas till utvecklingsarbete. Vi erbjuder en bra arbetsmiljö och ett vänligt arbetsklimat. Vi bemöter varandra och våra vårdtagare med samma empati och respekt som vi själva önskar möta. 

Inom Uppsala kommun arbetar vi enligt vår värdegrund välkomna nyskapande, arbeta tillsammans och göra skillnad. Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom förvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet